Afbeelding
Foto:

Kerststal kerken Venray bekijken

Venray | De kerststal is afgelopen week weer door een groep vrijwilligers gerealiseerd in de Paterskerk in Venray. Jaarlijks trekt deze stal veel bekijks tijdens de kerstdagen.

Op eerste en tweede kerstdag is de Paterskerk geopend voor bezoek van 11.00 uur, na de hoogmis, tot 17.00 uur.

De kerststal van de Grote Kerk in Venray is open op eerste kerstdag van 13.00 tot 17.00 uur en op tweede kerstdag van 13.00 tot 17.00 uur, op 27, 28, 29, 30 en 31 december en 1 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur en op Driekoningen 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur.


Match zoekt vrijwilligers

Venray | Match voor vrijwilligers is voor de Depressie Vereniging op zoek naar een regiocoördinator supportgroepen.

Omschrijving: De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Zij organiseren in heel Nederland supportgroepen. Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Een groep bestaat uit mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen ongeveer één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan. Alles is in deze groepen bespreekbaar: het innerlijk leven, sociale contacten, werk, hobby's. Iedere groep heeft twee gespreksbegeleiders die zelf ook een depressie hebben meegemaakt. Voor zij een groep starten, krijgen zij hiervoor een training van de Depressie Vereniging.

Er is veel behoefte aan supportgroepen, deelnemers hebben er baat bij. De Depressie Vereniging ontvangt wekelijks nieuwe aanmeldingen. Voor het onderhouden en de verdere opbouw van ons landelijk netwerk heeft de Depressie Vereniging regiocoördinatoren. Voor de provincie Limburg hebben we een vacature. De functie is bedoeld om nieuwe supportgroepen te helpen opstarten en de gespreksbegeleiders te faciliteren. Door het leggen en onderhouden van contacten in de regio werkt de vrijwilligers mee aan de uitbreiding van het aantal supportgroepen.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.