Afbeelding
Foto:

Kunstwerkplaats en Rotary Venray

Venray | Afgelopen zondag werden enkele kunstwerken, gemaakt door medewerkers van de Kunstwerkplaats Venray, overhandigd aan Rooyhof.

De afgelopen jaren heeft Rotary Venray al diverse sociale activiteiten opgezet in Beukenrode en Rooyhof. Dit jaar is gekozen voor een verfraaiing van de tuin. De kunstenaars van Kunstwerkplaats Venray bleken diverse kunstwerken te hebben die in de smaak vielen bij de bewoners en medewerkers van Rooyhof.

Uiteindelijk werd gekozen voor Kiwi kwetter en Kleuter kwetter, twee vogels van oud ijzer en restafval. Nicole van Skipp maakte van de gebruikte materialen twee beelden die nu in de tuin van Rooyhof staan. In de zomer staan ze tussen de lavendelplanten. Voor binnen werd ook een stalen kunstwerk gekozen, het Muziek spinnenweb van Twan van Rens. Na de overhandiging, in aanwezigheid van Nicole van Skipp, konden de bewoners genieten van een kerstconcert van het duo Tea for two. Koen van Dam en Leentje Clijsters zorgden met hun liederen voor bijpassende muziek op deze decembermiddag.


Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis houdt onder begeleiding van een gids van het Limburgs Landschap een natuurwandeling op woensdag 2 januari vanaf 14.00 uur. Er wordt gewandeld door de stad en parken van Venlo. Aansluitend is er voor iedereen een kop erwtensoep. Aanmelden kan bij het Toon Hermans Huis aan de Nieuwstraat 41a in Venlo. Telefoon (077)3211433, e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.