Freek Thoone nieuwe trainer SV Leunen

Leunen | Freek Thoone volgt Vincent van Sambeek aan het einde van dit seizoen op als trainer van Leunen.

Van Sambeek had het vaandelelftal van Leunen tweeënhalf jaar onder zijn hoede. Thoone staat momenteel nog op het veld als speler van AWC Wijchen, maar ruilt die positie na dit seizoen dus in voor een plek in de dug-out. Thoone: "Toen Paul Cuppen twee jaar geleden voor de winter stopte, heb ik het drie weken overgenomen voordat Vincent kwam. Toen wist ik eigenlijk al dat ik nog twee jaar wilde voetballen en dan als trainer aan de slag wilde."

Na twee gesprekken was de spreekwoordelijke kogel door de kerk. "Gezien de thuissituatie is dit ideaal voor mij, ik heb alles in de buurt. Ik kan ook iets terugdoen voor de club waar ik zestien jaar gevoetbald heb. Ik heb er echt heel erg veel zin in, vind het leuk om met die gasten aan de slag te gaan. Hopelijk kan ik hen vanuit mijn spelerservaring veel bijbrengen."

"Leuk om met die gasten aan de slag te gaan"

Plezier staat voorop bij Thoone, dan komen de resultaten volgens de oud-profvoetballer vanzelf. "Ik denk dat we qua dorp een klasse te laag spelen. Het belangrijkste vind ik dat we veel plezier met elkaar hebben, dat de jongens graag komen trainen en zin hebben om samen iets neer te zetten. Dan komen de resultaten vanzelf. Zo snel mogelijk terugkeren naar de vierde klasse zou een mooie stap zijn en hopelijk worden we ook interessant voor jongens die in de regio spelen, maar in Leunen wonen. Zij zijn uiteraard van harte welkom."


SV United zoekt jeugdleden

Wanssum | Jongens en meisjes die vijf jaar zijn of vijf jaar worden voor het nieuwe voetbal- of korfbalseizoen begint, zijn welkom bij SV United.

De kinderen mogen meedoen met drie proeftrainingen of meteen meetrainen.

Neem voor meer informatie over het lidmaatschap contact op met de secretaris van de voetbal- en korfbalvereniging via e-mail secretaris@svunited.nl of via telefoon 06-27334845.