Expositie in kerk

Horst | In de Sint Lambertuskerk in Horst is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 december de hedendaagse kunstexpositie Altaarnatief te zien.

De Sint Lambertuskerk is misschien wel het best bewaarde geheim van Horst. Vreemd genoeg, want het uit 1953 daterende gebouw herbergt een collectie kunstschatten die haar weerga in Nederland nauwelijks kent.

Tijdens Altaarnatief gaan hedendaagse kunstwerken drie dagen lang de dialoog en de confrontatie aan met het kerkgebouw, zijn inventaris, het instituut kerk en religie in het algemeen. De 23 deelnemende professionele kunstenaars zijn zowel afkomstig uit Horst aan de Maas en omgeving als uit de wijde, al dan niet buitenlandse omtrek.

Het betreft zowel oude rotten als jonge honden, mannen en vrouwen. Bijna allemaal tonen ze nieuw, speciaal voor deze expositie gemaakt werk. Ze reageren op het gebouw en alles wat daarmee samenhangt met schilderijen, sculpturen, geluiden, video's, foto's, installaties, muziek. Bewonderend, prikkelend, kritisch en vragen opwerpend.

Best bewaarde geheim van Horst

Altaarnatief vindt plaats onder de vlag van Zeen, het in september van dit jaar opgerichte kunstenaarscollectief in Horst aan de Maas.

De opening van Altaarnatief vindt plaats op vrijdag om 19.30 uur. Op zaterdag en zondag is de expositie geopend van 12.30 tot 17.30 uur.

De toegang is gratis.