Taalcafé bij BiblioNu

Venray | Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. BiblioNu Venray houdt daarom maandelijks het Taalcafé. Een plek waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen. Met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Marita Peeters, specialist specifieke doelgroepen van BiblioNu: " Het is belangrijk dat mensen met Nederlands als tweede taal de mogelijkheid krijgen om met Nederlanders te praten. We hebben gemerkt dat er veel behoefte aan is." Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur gehouden in Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59. De eerstvolgende keer is op 27 december. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.

Kerst bij molen Nooit Gedacht

Merselo | Molen Nooit Gedacht in Merselo is op woensdag 26 december geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Na een wandeling in de bosrijke omgeving is het goed rusten bij de molen, die versierd is in kerststijl. Iedereen kan deelnemen aan een goed verzorgde rondleiding door een van de molenaars, of een samenzijn met koffie, thee, glühwein en worstenbroodjes.