Bolenius behoudt Michelinster

Amsterdam | Het Amsterdamse restaurant Bolenius van de Venrayse chef-kok Luc Kusters heeft zijn Michelinster weten te behouden. Maandag was het jaarlijkse sterrenbal van de Franse organisatie.

Michelin omschrijft Luc Kusters als een ambassadeur van de Nederlandse keuken. 'Producten van eigen bodem (de moestuin ligt naast het restaurant, red.) laat hij schitteren met een zeer eigen inventiviteit. Hij werkt bij voorkeur met groenten om zijn lichte keuken power te geven. De smaken zijn boeiend, elke hap is prikkelend. Bolenius, dat is minimalistische klasse!'

Ook Brienen aan de Maas wist zijn ster te behouden. Dit in tegenstelling tot Aubergine in Tegelen en Chateau Neercanne in Maastricht. Dit restaurant verloor na 33 jaar zijn ster.

Vier Venrayse liedjes in halve finale LVK

Venray | De zestig halvefinalisten van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer zijn maandagavond bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van L1. Editie 43 van het liedjesfestival telt vier Venrayse deelnemers.

Pruuf Már met Zoeëmar dat moment en Bjorn & Mieke met Nog Efkes komen tijdens de eerste halve finale in actie op 10 januari. Een dag later breekt het moment aan voor Goedzat met Hutjemutje. Pruuf, lach, geniet van Loss komt op zondag 12 januari als laatste Venrayse deelnemer in actie tijdens de opnames.

De eerste finale is op 11 en 12 januari te zien bij L1 op televisie en radio. De tweede finale is te bekijken en beluisteren op 18 en 19 januari en de derde en laatste halve eindstrijd zendt L1 op 25 en 26 januari uit. Op zaterdag 2 februari worden de 20 finalisten bekendgemaakt via een live-uitzending. Er waren in totaal 215 inzendingen voor het LVK. Een vakjury van zestig man beoordeelde de ingezonden nummers twee keer. De finale vindt plaats op 15 februari in het MECC in Maastricht. Noord- en Midden-Limburg hebben samen 33 inzendingen. Zuid-Limburg telt 27 inzendingen.

Show rashonden

Oostrum | KC Nijmegen e.o. Noviomagum houdt op zaterdag 22 en zondag 23 december 2018 haar 41e editie van de Internationale Rashondenshow in Evenementenhal Venray.

Tijdens deze kerstshow laten minstens 240 rassen uit binnen- en buitenland zich van hun mooiste kant zien. De tentoonstelling is op beide dagen geopend van 9.00 tot 17.30 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur. Naast de vele hondenrassen zijn er ook standhouders aanwezig die zeer specifieke waren bij zich hebben voor de verschillende hondenrassen. De keuring begint op beide dagen om 10.00 uur. De erekeuringen zijn vanaf 15.00 uur. Op zondag is de eindkeuring van de beste hond van de show om 16.30 uur. Op de website www.kerstshow.com kunnen bezoekers terecht om te kijken op welke dag en tijd een bepaald ras gekeurd wordt. De entree voor bezoekers is 6 euro per persoon. De toegang voor 65-plussers en kinderen van 6 tot 12 jaar is 3 euro. Het entreegeld voor een hond bedraagt 6 euro. Honden worden alleen toegelaten als ze volledig geënt zijn. Bovendien moet de eigenaar op verzoek het entingsboekje (Europees dierenpaspoort) kunnen tonen. Meer informatie: www.kerstshow.com.