Winst en verlies hockeyers

Oedenrode-Venray 5-4

Concordia-Venray 4-7

Roermond | In de tweede ronde van de zaalcompetitie in de subtopklasse wonnen en verloren de zaalhockeyers van Venray. In Roermond ging Venray met 5-4 onderuit tegen Oedenrode, het duel tegen Concordia leverde een 4-7 zege op.

Tegen Oedenrode nam Venray een voorsprong van 0-3 door treffers van Guido Pop, Cornfiel Kroon en Koen Arentsen. In de tweede helft werd de marge door een vierde treffer van Jesper Arts verder uitgebouwd. Vanaf dat moment veranderde de tegenstander haar strijdwijze en ontstond er onrust aan de zijde van de Venrayse hockeyers. Geheel onnodig gaf Venray de verdiende voorsprong weg en kwam Oedenrode op gelijke hoogte: 4-4. Vlak voor het einde kreeg Venray nog een vijfde tegentreffer te verwerken en werd een zure nederlaag geleden.

In het tweede duel tegen Concordia kwam Venray met 1-0 achter, maar stelde door doelpunten van Freek Janssen en Stan Deeks orde op zaken. Na de gelijkmaker van Concordia bepaalde Max Looman de ruststand op 2-3. Door diezelfde Looman liep Venray na rust uit naar 2-5. Concordia kwam nog wel terug, maar Tom Schueller en opnieuw Max Looman bepaalden de eindstand op 4-7.

De volgende ronde is op zondag 6 januari in sporthal de Weert in Venray.

Eerste driepunter hockeysters

Venray-Heesch 7-3

Venray-DVS 2-4

Volkel | In de zaalcompetitie pakten de hockeysters van Venray de eerste driepunter in de tweede klasse. In Volkel werd met 7-3 gewonnen van Heesch, het duel tegen DVS ging met 2-4 verloren.

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen was het wennen voor de Venrayse hockeysters. Heesch nam snel een 0-2 voorsprong, maar zag Venray al snel op gelijke hoogte komen door twee treffers van Jans Manders, beide keren uit een strafcorner. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft oefende Venray veel druk uit op de verdediging van Heesch. Die inzet werd beloond toen Stella Wientjes na een goede loopactie over rechts Michelle Laurensse op maat bediende: 2-3.

Na een volgende loopactie van Lon van Alst was Stella Wientjens het eindstation. Heesch kwam vervolgens terug tot 4-3, waarna Venray het duel door doelpunten van Lon van Alst (strafbal), Noortje Schueler en een individuele actie van Jans Manders besliste.

In het tweede duel tegen DVS nam Venray als eerste een voorsprong. DVS had moeite met uitverdedigen waardoor Joni van Alst de bal kon veroveren. Zij had op dat moment oog voor Jans Manders, die met een actie om de keeper ging en zo doel trof: 1-0. Vervolgens hadden de Venrayse hockeysters enkele malen een gat in hun blok waardoor DVS met een lange bal tweemaal toe kon slaan: 1-2. Nog in het eerste bedrijf bepaalde DVS de ruststand op 1-3 door een strafcorner laag in de hoek te pushen: 1-3.

In de tweede helft liep DVS verder uit naar 1-4, waarna Venray met een meespelende keeper in de slotfase van het duel alles op alles zette. Venray benutte dankzij Jans Manders nog wel een strafcorner (2-4), maar kwam niet verder dan 2-4.

Op zondag 13 januari speelt Venray de volgende twee wedstrijden tegen Boekel en Heesch.