Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Torentje klaar voor verhuizing

Wanssum | Het torentje op De Schellaert, het voormalige raadhuis in Wanssum, werd afgelopen dinsdag klaargemaakt om te verhuizen. Momenteel staat het karakteristieke torentje nog op een stellage, maar beide delen worden ontkoppeld.

Het torentje blijft voorlopig nog wel staan op het oude Chinees restaurant aan de Venrayseweg. "Pas als Jacobs Dakbedekkingen tijd heeft, kunnen we het torentje makkelijk van het gebouw halen", legt Arie Snellen van Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum uit. De Schellaert wordt begin 2019 gesloopt. Op initiatief van de heemkundekring krijgt het torentje in samenspraak met de dorpsraad een nieuwe bestemming. Het is nog niet bekend waar het torentje in Wanssum komt te staan. "

Wel zeker is dat het opvallende bouwwerk een opvallende locatie krijgt in ontwikkelingsgebied Ooijen-Wanssum. "Uiteraard komt het torentje wel in Wanssum terug", vertelt Snellen. "Mooder Maas slaat de toren de komende tijd op tot het project is afgerond. Pas als dat het geval is krijgt het torentje een nieuwe bestemming."

Eind dit jaar worden de bomen op de Schellaertlocatie gekapt en wordt het terrein schoongemaakt. Vrijwilligers fresen het torentje dinsdag alvast los van de ijzeren stellage. "Het is in al die jaren gezichtsbepalend geweest voor Wanssum. We wilden uiteraard het gehele gebouw behouden. Dat is niet gelukt, maar gelukkig krijgt de toren een nieuwe plek. Daar zijn we als heemkundekring ontzettend blij mee."

Foto: Rikus ten Brücke