Handballers winterkampioen

Beekse Fusieclub-Manual 21-24 (11-12). Doelpunten Manual: Paul Stroy (6x), Martijn Schutte (5x), Jan Vorstenbos (3x), Okke Boon (3x), Jochem Duisters (3x), Ruben Albers (2x), Maarten Lucassen, Joep Weijs, Bryan van Kol.

Venray | De handballers van Manual kunnen als winterkampioen aan de kerstkalkoen. De ploeg uit Venray blijft na een knappe 21-24 overwinning op concurrent Beekse Fusieclub 2 voorlopig koploper van de tweede klasse. Vanaf de eerste minuut ging het er zaterdagavond hard aan toe in het duel in Beek.

Beide teams hielden elkaar stevig in bedwang. De eerste minuten werd er dan ook weinig gescoord. Bij drie aanvallen van Manual ging BFC in de fout en dat leverde drie strafworpen op. Paul Stroy benutte deze buitenkansjes. Daarna vonden beide teams regelmatig het net. Diverse spelers maakten mooie acties waardoor iedereen aanspeelbaar was. Manual ging met een 11-12 voorsprong de rust in. Tijdens de rust werd het team weer op scherp gezet. In de tweede helft ging de spanning omhoog en na een aantal minuten wisten Joep Weijs en Ruben Albers prachtige goals te scoren. Hierbij ging Manual door het dolle heen en werd er luidkeels gejuicht! In de eerste minuten van de tweede helft wist Manual een gat van zes doelpunten te creƫren. Echter BFC gaf zich niet gewonnen en de thuisploeg kwam terug tot een verschil van twee doelpunten.

Het speciale aan deze wedstrijd was dat er veel plezier was binnen Manual en er werd vanuit diverse posities gescoord. Tevens werd er verdedigend goed opgetreden en wist keeper Oscar Logister maar liefst 51 procent van de geschoten ballen uit zijn doel houden. In de laatste minuten maakte BFC nog een verdedigende fout waarbij een speler van BFC een uitsluiting kreeg en met drie doelpunten verschil wist zowel Manual als BFC op dat moment wel wie er met de winst vandoor ging.

Met een eindstand van 21-24 winst voor Manual kon Manual met opgeheven hoofd terug naar Venray. Dankzij de overwinning gaat Manual in ieder geval als koploper van de tweede klasse het nieuwe jaar in. Afgelopen seizoen kroonde Manual zich al als kampioen. Dat kampioenschap leverde de ploeg uiteindelijk een nominatie op het het Venrayse sportgala. Maandagavond werd duidelijk dat Manual de Sportploeg van het jaar is geworden van de gemeente Venray.