Oranje Wit te sterk voor Heumen

Heumen-Oranje Wit 17-23 (8-10). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (8x), Jessica Klaassens (5x), Janne Gellings en Maureen Drabbels (beiden 3x), Kim Hendrix (2), Dionne Drabbels en Steffie van Rooij.

Heumen | Oranje Wit was zondagmiddag met 17-23 te sterk voor Heumen. De korfbalsters uit Leunen zijn na vier duels nog zonder puntverlies in de hoofdklasse. Oranje Wit staat op doelsaldo tweede achter koploper Stormvogels. Heumen opende het duel met de eerste score van de dag. In de eerste helft ging het gelijk op. De thuisploeg nam een 5-3 voorsprong, maar zag de gasten via 6-6 nog voor de rust de nadelige marge ombuigen in een voordelige ruststand: 8-10. Na rust wist Oranje Wit verder afstand te nemen (8-12). Beide ploegen vonden nog verschillende keren de korf, maar de winst voor de gasten kwam niet meer in gevaar.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 13 januari, thuis in De Wetteling, tegen De Peelkorf. De korfbalderby begint om 14.35 uur.

Nieuwe zege voor SVOC'01

MKV-SVOC'01 14-16 (10-6). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (10x), Linda Claessens (2x), Elien Nabben (2x), Aniek Sanders, Marloes Cox.

Milheeze | De korfbalsters van SVOC'01 hebben het jaar afgesloten met een 14-16 overwinning op MKV in Milheeze. De ploeg uit Oirlo en Castenray startte stroef, maar boog een achterstand knap om. Dankzij de zege begint SVOC'01 het nieuwe jaar als nummer twee van de overgangsklasse. In het begin van de wedstrijd was het duel lange tijd in evenwicht. MKV kwam op 5-4 en liep daarna weg bij SVOC'01. De thuisploeg kwam zelfs op 8-5. SVOC'01 was slordig en daardoor kon MKV uitlopen naar 10-6. In de tweede helft tapte SVOC'01 uit een ander vaatje. De bezoekers schoten uit de startblokken en scoorden snel drie keer. MKV scoorde vervolgens twee keer (12-9), het slotakkoord was echter voor de gasten. SVOC'01 speelde geduldiger en de kansen werden beter uitgespeeld. Via 12-14 pakten de gasten uiteindelijk de zege met 14-16.

Merselo proeft zoet overwinning

Korloo-Merselo 10-15 (2-4). Doelpunten Merselo: Monique Janssen (3x), Lisa Verhoeven (3x), Anne Gielens (2x), Anke Zegers (2x), Ciel van Hoof (2x), Geke Nijenhuis, Aniek van den Heuvel en Fleur Claessens.

Merselo | De korfbalsters van Merselo hebben zondag tegen Korloo de eerste punten van het seizoen gepakt. De tweedeklasser won met 10-15 op bezoek in Loosbroek. Het werd een kansrijke middag met Merselo als uiteindelijke winnaar. De korfbalsters stonden bijna de gehele wedstrijd op voorsprong. De bezoekers kwamen al snel op 0-4, maar Korloo kwam voor rust terug tot 2-4. Na rust raakte Merselo op schot en hield het de verdiende voorsprong vast en liep zelfs uit naar 10-15.

Succes Red Stars

Venray | Vier jeugdleden van Red Stars kwamen afgelopen weekeinde in actie. Jules Holtman plaatste zich niet voor de vervolgronde in Asten. Sem van Gameren plaatste zich wel, maar hij werd uitgeschakeld in de achtste finale. De meisjes vielen buiten de top drie. Frank van Vleuten sloot bij de senioren af als winnaar in het plankentoernooi in Suechteln (Duitsland). Desmond Janssen speelde in Zwolle de eerste ronde van NSM C-licenties met redelijke resultaten.