Het Roekenbosch verwerpt uitslag

Blitterswijck | Het Roekenbosch heeft de uitslag van de onlangs uitgedeelde enquête naast zich neergelegd. De coöperatie kreeg slechts 88 van de 431 uitgedeelde vragenlijsten terug. Dat komt neer op een percentage van 21,4 procent. "Niet representatief in onze ogen en dat is erg jammer. We hadden op meer respons gerekend", vertelt Roekenbosch-voorzitter Anne aan de Wiel.

Door Willem Menting

De enquêtes werden op dinsdag 4 december verspreid in Blitterswijck. Ieder huishouden kreeg één vragenlijst en de antwoorden werden op 5 december weer opgehaald door medewerkers van het Roekenbosch. In de enquête vroeg Het Roekenbosch onder meer naar de huidige situatie op het park. Veel inwoners van het dorp besloten dus om de enquête niet serieus te nemen. "Dat is jammer. De vragen waren ook totaal niet suggestief. Het stoort ons dat er zo weinig reacties zijn gekomen", vervolgt Aan de Wiel. Het Roekenbosch heeft besloten de uitslag van de enquête niet openbaar te maken. "Daar zien we de meerwaarde nu niet van in. Grofweg kan ik zeggen dat de helft van de respondenten géén overlast ervaart en de andere helft juist erg veel."

Voor Roger Verbert van Kerngroep Blitterswijck komt het nieuws niet als een verrassing. "Veel dorpsbewoners stuurden al foto's van hun vragenlijst in de prullenmand. Het heeft wel wat losgemaakt in het dorp." Op Het Roekenbosch wonen nu nog onder meer 244 arbeidsmigranten. Vanaf 1 februari wordt er gehandhaafd op het park en moeten alle ongeoorloofde bewoners vertrekken. Dat wil het park middels een kort geding voorkomen.