Niels Borst:
Niels Borst: "Als papa van jonge kinderen ben je gezegend als zij gezond zijn." Eigen foto

Naar de top voor KiKa (1)

Venray | Jaarlijks krijgen 500 kinderen in Nederland de diagnose kanker en ongeveer 25 procent van hen weet de strijd ertegen helaas niet te winnen. Dit is onacceptabel in de ogen van vele inwoners van de gemeente Venray.

Daarom besloten tientallen inwoners om in 2019 met de actie Naar de Top voor KiKa bergen te gaan beklimmen in Zwitserland en Italië. Hun doel: minstens 100.000 euro voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) binnenhalen.

In de komende weken in Peel en Maas een serie portretjes van deelnemers uit de gemeente. We trappen af met Niels Borst (43) uit Venray. Borst woont samen met zijn vrouw Laura, dochter Loone (5) en zoon Wessel (3 december jl. geboren). Hij is ondernemer en heeft onder andere een bedrijf dat (non)alcoholische dranken importeert en distribueert binnen de Benelux.

Aan welke expeditie neem jij deel?

"Ik ga mee met het klimweekend in Zwitserland. Eind augustus 2019 gaan wij met elf deelnemers in een lang weekend de 3.243 meter hoge Wildstrübel beklimmen. Ik vind het daarnaast ook bijzonder tof dat ik mijn vrienden Guido van Dijck en Paul van Lipzig heb kunnen enthousiasmeren om mee te gaan en zich net als ik in te zetten voor KiKa."

Waarom ben jij aangehaakt?

"Als papa van jonge kinderen weet je hoe gezegend je bent als je kinderen gezond zijn en ze kunnen genieten van een onbezorgde jeugd; dat gun je iedereen! Voor mij kost het enkel tijd en energie om een bijdrage te leveren aan KiKa door die berg op te gaan. De vraag aan mijzelf was dus vrij eenvoudig: waarom zou ik het niet doen? Het voelt altijd als een overwinning wanneer je op de top van een berg staat. En dat ik een klein positief schakeltje ben in het KiKa-doel, de wereld kinderkankervrij, daardoor smaakt die overwinning ook nog eens heel bijzonder."

Wat is jouw verwachting?

"Ik ga ervan uit dat wij een groot bedrag op gaan halen voor KiKa. Het gezamenlijke doel is minstens 100.000 euro, maar ik hoop stiekem op 150.000 euro. Op dit moment zitten we al op ruim 42.000 euro, we zijn dus goed op weg. Naast een mooi bedrag voor KiKa hoop ik ook andere te inspireren dat iets goeds doen voor de ander vaak eenvoudiger is dan men in eerste instantie denkt. Nietsdoen kan namelijk altijd nog. Het wordt vast en zeker een groot avontuur met een bijzondere groep deelnemers die ieder hun eigen motivatie hebben om naar de top te gaan. Mooie gesprekken en fantastische herinneringen om later met mijn omgeving te delen."

Hoe ziet de voorbereiding uit?

"Met de groep gaan we een aantal wandelingen doen en spreken we het verloop van de expeditie door. Daarnaast ben ik wekelijks gaan sporten om de conditie en beetje op peil te hebben en houden. En natuurlijk sponsoren werven."

Op de website www.ndtvk.nl staat informatie over de actie en expedities. Via deze pagina doneren kan door naar uw favoriete deelnemer te gaan en via iDeal een donatie overmaken naar stichting KiKa. 100 procent van het bedrag komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. De onkosten voor materieel en deelname zijn voor rekening van de deelnemers. Bedrijven kunnen kiezen voor één van de sponsorpakketten, vraag via uw favoriete deelnemer naar de mogelijkheden.