Op Peel en Maas TV is tijdens de kerstdagen het eindejaarsconcert van Venrays Mannenkoor en Flavour te zien.
Op Peel en Maas TV is tijdens de kerstdagen het eindejaarsconcert van Venrays Mannenkoor en Flavour te zien. Foto: Rita Kuenen

Eindejaarsconcert op tv

Venray | Onder de noemer 'Memories with Flavour' bracht het Venrays Mannenkoor (VMK) zaterdagavond in samenwerking met Bigband Flavour zijn traditionele eindejaarsconcert (EJC) op de planken.

Het programma in Schouwburg Venray bestond uit flink wat nummers waarin het Venrays orkest het VMK 'full swing' begeleidde, maar zelf ook een paar instrumentale nummers bracht.

Naast nieuwe nummers werden ook muzikale herinneringen aan vroeger tijden opgehaald. Waar het tweede deel van het concert traditioneel bestond uit een aantal kerstliederen, werd voor de pauze een mix gebracht van vocale en instrumentale 'swing'.

Voor de vaste bezoekers van het eindejaarsconcert wellicht verrassend, het Venrays Mannenkoor liet het publiek daarmee echter wel horen en zien ook dit genre te beheersen.

Juist die combinatie van VMK en Bigband Flavour, die zorgde voor zowel harmonie als afwisseling, maakte het eindejaarsconcert 2018 volgens de organisatie 'speciaal'.

De interactie tussen de gezelschappen en hun dirigenten zorgde niet alleen voor enthousiasme bij de mensen in de zaal, maar zeker ook bij de 120 muzikanten zelf.

Een verslag van het concert is tijdens de (beide) kerstdagen op Peel en Maas TV te zien: maandag 24 december om 19.00 uur deel 1 (herhaling elke twee uur t/m dinsdag 19.00 uur), dinsdag 25 december om 21.00 uur deel 2 (herhaling elke twee uur tot en met woensdag 23.00 uur).