Déjà vu voor Volharding

Volharding-Erp 2-5 (0-2). Doelpuntenmakers Volharding: Mark Blenckers, Jens Achten.

Vierlingsbeek | Volharding heeft zondagmiddag in de tweede klasse slechte zaken gedaan op het eigen kunstgrasveld. Erp, dat voorafgaand aan het duel met de Vierlingsbekenaren één punt minder had dan Volharding, won op het Vierlingsbeekse kunstgras: 2-5. Het was de vierde nederlaag van het seizoen voor Volharding. Opvallend is dat dal die nederlagen in eigen huis werden geleden. Opvallend detail is dat vijf seizoenen geleden in dit duel na negentig minuten precies dezelfde eindstand op het bord stond.

De openingsfase was duidelijk voor de ploeg uit het gelijknamige Brabantse dorp. In de eerste 25 minuten was Volharding enkel gevaarlijk uit een vrije trap van Mark Blenckers. De ploeg keek toen al tegen een 0-1 achterstand aan. Ruim vijf minuten na de openingstreffer was het wederom raak. Rob van Rijbroek scoorde via de onderkant van de lat. Vanaf toen deed Volharding eindelijk meer van zich spreken. De rood-witten creëerden verschillende kansen; de gasten waren gevaarlijk uit een vrije trap, die uiteenspatte op de lat. In de rust deed Johan Vullings enkele omzettingen. De thuisploeg was daarop direct gevaarlijk, via Jasper Lenkens en Kas van den Bosch. Na ruim een uur spelen leken de gasten het duel te beslissen, maar een goal van Erp werd -onterecht- afgekeurd. Twintig minuten voor tijd ging Volharding met drie man achterin spelen en werd er meer druk naar voren gegeven. Dat sorteerde resultaat, want een klein kwartier voor tijd maakte Volharding de aansluitingstreffer. Captain Mark Blenckers schoot een dubieus gegeven penalty onberispelijk tegen de touwen: 1-2. Weer twee minuten later stond het gelijk. Marc van Rens legde de bal voor op Jens Achten, die overtuigend uithaalde: 2-2.

Volharding leed alle nederlagen in eigen huis

Volharding leek door te drukken, maar twee minuten later was het toch weer Erp dat op voorsprong kwam. Aanvaller Koen van Deurzen kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot de bezoekers opnieuw op voorsprong: 2-3. Volharding probeerde nog wat terug te doen, maar erg gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. Sterker nog: ver in blessuretijd vielen er nog twee doelpunten aan de andere kant. Erp counterde naar de 2-4, waarna invaller Dieuwe van der Heijden een vrije trap binnenschoot: 2-5.

Een domper voor de ploeg van trainer Vullings, die volgende week nog op bezoek gaat bij de nummer voorlaatst: Sportclub Irene. Vullings kan dan, behalve het drietal langdurig geblesseerden Job Stevens, Rik Lucassen en Melvin de Klijn, ook geen beroep doen op Jip Verstegen.

De middenvelder miste het duel tegen Erp ook al, omdat hij drie maanden in het buitenland zit.