Tina Janssen is haar tegenstander te snel af. Zij won zondag met De Peelkorf overtuigend van Rooi.
Tina Janssen is haar tegenstander te snel af. Zij won zondag met De Peelkorf overtuigend van Rooi. Foto: Henk Lammen

'Topcoach in wording'

De Peelkorf-Rooi 16-11 (8-5). Doelpunten De Peelkorf: Eline Claessens (5x), Rachèl van Meijel en Lisa Verlijsdonk (beiden 4x), Janneke Jenneskens (2x) en Loes van Dijck.

Venray | In de hoofdklasse korfbal won De Peelkorf de thuiswedstrijd tegen Rooi: 16-11. Onder leiding van speelster Linda Verlijsdonk, die tot aan het einde van dit seizoen de coaching op zich neemt, is De Peelkorf bezig aan een opmars.

"Ongeslagen als coach?", herhaalt Verlijsdonk de vraag lachend als ze wordt gevraagd naar haar status als coach. Ze knikt instemmend.

Door Henk Lammen

De 27-jarige Verlijsdonk scheurde vlak voor het begin van de zaalcompetitie voor de tweede keer in haar carrière haar kniebanden af. Ze is nu bezig aan een lange revalidatie die zeker zes tot negen maanden duurt. Dit seizoen komt ze als speelster niet meer in actie, maar blijft ze als coach wel nadrukkelijk verbonden met het wel en wee van haar team. Tijdens het duel tegen Rooi zit Verlijsdonk, die zich als speelster verbaal nadrukkelijk kan manifesteren, rustig op de bank. Volgt geconcentreerd iedere balomwenteling en geeft links en rechts aanwijzingen. Ze ziet dat haar ploeg door twee treffers op rij van Rachèl van Meijel zondag in sporthal De Wetteling uitstekend uit de startblokken schiet. Daarna ontwikkelt zich een strijd tussen twee ploegen die beurtelings scoren tot 5-4. In de slotfase van de eerste helft neemt De Peelkorf een kleine voorsprong door doelpunten van Janneke Jenneskens en twee keer Eline Claessens: 8-5. In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen geven elkaar weinig toe. Pas in de slotfase weet De Peelkorf door treffers van Rachèl van Meijel en Lisa Verlijsdonk, die zondag beiden vier keer scoren, het klassenverschil ook in de stand uit te drukken.

Na afloop is de 27-jarige korfbalster niet honderd procent tevreden over het verloop van de wedstrijd. "Bij vlagen wel, alleen wisselden we goede periodes af met minder goede. Was de energie even weg en waren we slordig in de passing. Positief was dat we op de belangrijke momenten wel scoorden. Met name bij het pakken van het schot kon het beter. Op het moment dat een tegenstander meeging voor de rebound kozen we te vaak voor het schot. Daar hadden we nog iets slimmer in kunnen zijn. Door de bal dan te verleggen, kun je er nog meer uithalen. Met een 16-11 zege mogen we echter heel tevreden zijn."

'Een topcoach in wording. Ze heeft het echt in zich'. Langs de lijn komt twee keer ongevraagd de bevestiging dat Verlijsdonk uit kan groeien tot een prima korfbalcoach. Geconfronteerd met de lofuitingen blijft ze bescheiden. "Daar moeten anderen maar over oordelen." Ze coachte in de afgelopen jaren al meerdere jeugdteams van De Peelkorf. Als interim-coach tot aan het einde van het seizoen is dit haar vuurdoop bij een vaandeldrager. Het kost haar weinig moeite om te schakelen van speelster naar trainer-coach. "Je rol in de groep is anders. Ik heb vooraf aan de groep ook gevraagd of iemand het niet zag zitten, want anders zou ik het ook niet hebben gedaan." Een vroegtijdig einde van haar carrière als speelster is niet aan de orde. "Ik wil eerst kijken hoe de revalidatie verloopt. Wanneer ik daarmee klaar ben, kijk ik verder. Mijn eerste insteek is terug te komen als speelster. Het is de tweede keer dat ik mijn kruisband scheur. In overleg met de specialisten kijk ik tegen die tijd wel wat het beste is."