Afbeelding
Foto:

Expositie Groep F in hartje Venray

Venray | Draadfiguren, objecten van glas en hout en beeldhouwwerken. Sinds vrijdag 30 november fleurt een keur aan kunstwerken het centrum van Venray op. Vijf tweedejaars leerlingen en één afgestudeerde leerling van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en Zelfontwikkeling van Frouk Riemersma in Zeist tonen hun kunst in de etalage van de leegstaande winkel aan het Kapelaanspad 6.

De expositie is een initiatief van een van de leerlingen, de Venrayse Marie Verhoeven. Zij hoorde van het project van de gemeente Venray om het centrum van de stad levendiger en aantrekkelijker te maken door leegstaande winkelpanden op te vrolijken met kunst. Ze was meteen enthousiast en haar medeleerlingen niet minder. Na overleg met projectleider Henk van Os en de makelaar van het winkelpand was het snel geregeld. Vrijdag 30 november streken de kunstenaressen in Venray neer onder de naam Groep F. Als het pand niet eerder verhuurd wordt, blijven hun kunstwerken er tot medio februari 2019 te zien.

De kunst van Groep F is heel gevarieerd. De werken geven daarmee ook een indruk van de kunstopleiding die de zes kunstenaressen volgen. "We leren werken met allerlei materialen. Dat is voor ieder van ons een ontdekkingstocht. Frouk leert ons niet alleen het ambachtelijke werk, het ambacht om met bepaalde materialen te werken, maar ook onze eigen authentieke kunst te maken en te ontdekken. Bij Kunst met een hoofdletter K zegt het kunstwerk iets over de kunstenaar; iets over zijn zieleroerselen. Waarom schep je bepaalde vormen en wat vertellen en leren die vormen mij? Kunst houdt je een spiegel voor. Kunst die uit het hart gemaakt wordt, raakt niet alleen de kunstenaar zelf, maar ook de kijker", vertelt Marie Verhoeven.

De tentoongestelde kunst is te koop. In de komende weken zullen de kunstwerken gewisseld worden en gaat Groep F ook een keer aan het werk in het winkelpand. Dan zijn bezoekers meer dan welkom. Wie sowieso graag een kijkje in de winkel wil nemen kan contact opnemen met Marie Verhoeven, telefoon 0622276932.


Koffie-inloop

Venray | Stichting Wijkraad Centrum houdt op donderdag 27 december de maandelijkse koffie-inloop voor de bewoners van het centrum in de Borggraaf, het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray.

Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur om bij koffie of thee te kletsen met andere wijkbewoners. Het eerste kopje drank wordt aangeboden door de wijk en Wonen Limburg. Een vraag aan de mensen van het wijkteam? Die kan worden gesteld, want zij zijn aanwezig.