Afbeelding
Foto:

Gouden Knol voor Wilma Manders

Leunen | Carnavalsvereniging 't Knölleke uit Leunen reikt op zaterdag 5 januari de Gouden Knol, de hoogste onderscheiding die zij kent, uit aan Wilma Manders-Gommans voor haar grote verdiensten binnen de Leunse gemeenschap.

Manders is geboren op 13 november 1952 in Leunen. In 1973 trouwde ze met Louis en gingen ze wonen in een flat in Venray. In 1981 zijn ze teruggekomen naar Leunen. Het echtpaar heeft twee dochters en zes kleinkinderen.

Manders was in de jaren '80 en '90 actief in de peuteropvang en is ook secretaresse geweest van het bestuur van de basisschool in Leunen. Ook was ze penningmeester van de Brink en later voorzitster van de raad van toezicht van de Brink. Ruim twintig jaar was ze tevens als bestuurslid en vrijwilliger betrokken bij tennisvereniging LVH.

Zij was bovendien penningmeester van stichting BiblioNu en lid, voorzitter van de Raad van Toezicht Rabobank Leunen en later, na de fusie met Rabobank Venray, lid van de raad van toezicht. Verder was ze voorzitter van het oprichtingsbestuur Hospice Zenit Venray, na de oprichting werd ze hiervan penningmeester. In de tussentijd was ze tevens voorzitter van de Stichting Kies
Techniek.

Daarnaast zat ze in de jury van de ondernemersprijzen in Venray. Ook binnen de carnavalsvereniging was ze actief. Ze deed in de jaren '80 mede de organisatie van de boerenbruiloft en zit tot heden nog in de jury van de carnavalsoptocht. Manders hoort ook tot de oprichtingsgroep van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Leunen, en in 2014 werd ze tot voorzitter gekozen van het MFC.

Deze functie vervult ze nog steeds. Daarnaast is ze ook nog secretaresse van de stichting Gusse Wie en zit ze in de commissie herinrichting plein Leunen. En ze werkte het hele plein rond: begonnen in de Schakel, daarna basisschool, kerk (sponsorwerving verbouwing), verbouwing Brink en de realisatie van De Baank en de herinrichting van het plein, waar na carnaval mee wordt begonnen.

Vandaar dat de carnavalsvereniging besloot om Wilma Manders de Gouden Knol uit te reiken op zaterdag 5 januari om 19.00 uur, voorafgaand aan het liedjesfestijn. Direct na de uitreiking krijgt iedereen de gelegenheid om de nieuwe Gouden Knoldrager te feliciteren.