De winnaars samen op de foto na afloop van het sportgala in Zaal Zeven.
De winnaars samen op de foto na afloop van het sportgala in Zaal Zeven. Foto: Rikus ten Brücke

Wout en Harma winnaars (Fotoalbum)

Venray | Wielrenner Wout Poels en handbalster Harma van Kreij zijn maandagavond in een volle Zaal Zeven van Asteria uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van Venray. Bij de ploegen ging de titel naar de handballers van Manual. Stand-up comedian Rob Scheepers zorgde voor een hilarisch optreden als tennisser.

Wout Poels eindigde dit jaar als tweede in het eindklassement van de Ronde van Valencia, Ronde van Groot-Brittannië en Ruta del Sol, hij boekte etappewinst in Ruta del Sol en Ronde van Groot-Brittannië, hij won de individuele tijdrit in Parijs-Nice en behaalde met de ploeg de winst in de Ronde van Italië en de Tour de France.

Wielrenner Mike Teunissen, ruiter Leopold van Asten en voetballer Stijn van Gassel waren de andere genomineerden.

Handbalster Harma van Kreij is een vaste waarde bij BvB Dortmund in de Bundesliga en speelde met die ploeg ook in de Europacup. Ze liet voetbalster Myrthe Moorrees, zwemster Lisa Dreesens en turnster Amy van Broekhoven achter zich bij de sportverkiezing.

De strijd om de titel Sportploeg van het jaar 2018 was ook dit jaar weer spannend. Uiteindelijk trokken de handballers van Manual (kampioen in de tweede klasse) aan het langste eind, voor de zaalvoetballers van Lake Valley Onder 19 (Nederlands kampioen zaalvoetbal) en de hoofdmacht van BVV'27 (na 24 jaar na promotie terug in de vierde klasse).

Dagmar Boom werd uitgeroepen tot hét sporttalent van Venray. De volleybalster speelt in eredivisie en Jong Oranje, en eindigde als zevende op het EK. De overige genomineerden waren tafeltennisster Emma van der Zanden, zaalvoetballer Fabian Hendriks, motorcrosser Juup Tax, amazone Lotte Hendriks, motorcrosser Britt Jans-Beken en voetbalster Amber van Heeswijk.

De strijd om de titel sporter met een beperking was ook dit jaar een volledig judofeest. Jasper Holtackers - derde op het EK - werd gekroond tot Venrays beste, voor zijn clubgenoten Ifeanyi Oguejiofor en Jurgen van der Heijden.

De Breedtesportprijs van de gemeente Venray ging naar de organisatie van de X-triathlon: sporters met een beperking uit de regio die samen met hun buddy de uitdaging van de triathlon aangingen. De prijs werd uitgereikt door sportwethouder Anne Thielen. Het meerdaags wandelevenement en Stichting Winterpret kregen een eervolle vermelding.

De trainer-coach van het jaar 2018 van de gemeente Venray werd Maykel Claassen, vooral vanwege de prestaties die hij als club- en als bondscoach heeft geboekt in de sambosport. Zijn club May's Gym nam namens Nederland met vijf mensen deel aan het EK en het WK sambo. Als bondscoach behaalde hij, naast tal van nationale en internationale toernooititels, met zijn sporters twee bronzen medailles op het EK en een bronzen medaille op het WK.

Tot haar grote verrassing werd Floor van Stokkem uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar. Ze maakt al vele jaren deel uit van het grote vrijwilligersteam van het door Judovereniging Venray georganiseerde Internationaal Judo Toernooi. Ze is bij alle activiteiten van de judovereniging betrokken, het jaarlijkse kamp voor de jeugdleden, activiteiten voor het verkrijgen van voldoende financiën, de jaarlijkse clubkampioenschappen en tijdens het judotoernooi stuurt zij het gehele vrijwilligersteam aan en is daarnaast ook aanspreekbaar bij eventueel voorkomende problemen.

Vrijdagavond om 19.00 uur is een verslag van het Venrayse sportgala te zien op Peel en Maas TV. De uitzending begint om 19.00 uur en wordt elk uur herhaald tot en met zaterdagavond 18.00 uur. De uitzending terugkijken kan vervolgens onder meer via het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Peel en Maas (TV).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding