Muziek tijdens kerstmarkt Venray

Venray | Op de kerstmarkt op het Schouwburgplein en het Henseniusplein in Venray kan van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december genoten worden van diverse muzikale optredens van regionale groepen.

De kerstmarkt wordt op vrijdag om 13.00 uur geopend door de burgemeester Hans Gilissen in samenwerking met schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray. De markt is geopend tot 21.00 uur, op zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Er wordt opgetreden op het podium op het Schouwburgplein:

Op vrijdag kan vanaf 14.00 uur genoten worden van optgredens van Ca-Va en joekskapel Rats d'r Neve en op zaterdag vanaf 12.30 uur is er muziek van Golden D-Light, Noavenant, Rubensammler en Jeugdfanfare Cecilia.

Op zondag is het vanaf 12.45 uur de beurt aan Happy Sound Merselo, Joekskapel Ut Got Oostrum, Happy Sound Merselo, Joekskapel Ut Got Oostrum en GZN (subgroep van het mannenkoor).


Zingen rond de kerststal (Video)

Venray | Afgelopen zondag vond het traditionele Zingen rond de Kerststal weer plaats.


Kerstconcert in Blitterswijck

Blitterswijck | Gemengde Zangvereniging Erato uit Blitterswijck verzorgt een Christmas Carol-concert op zondag 23 december in de O.L. Vrouw Geboortekerk in Blitterswijck.

Aan dit kerstconcert verlenen vier koren hun medewerking. Het Dames- en Herenkoor uit Castenray en het St. Leonarduskoor uit Wanssum, beide geleid door Piet Kuijpers; het Gemengd koor Wanssum, dat gedirigeerd wordt door Marco Mariën en Erato uit Blitterswijck, dat onder leiding staat van Lars Nelissen. Deze koren laten een breed scala aan kerstmuziekstukken in diverse talen en stijlen horen.

De optredens van de vier koren worden afgewisseld met kerstliedjes die alle bezoekers kunnen meezingen. Het concert begint om 14.00 uur, de toegang is gratis en de kerk is open vanaf 13.30 uur.


Kerstlichtjes

Vredepeel | Kreaclub Uit de Knutseldoos houdt onder auspiciën van stichting Dorpsraad Vredepeel op zondag 23 december voor de zevende keer de kerstlichtjeswandeling door de Vredepeelse bosssen. Het startpunt is bij De Loef tussen 17.30 en 18.30 uur. Meer dan duizend kaarsjes verlichten de route. Onderweg klinkt er muziek en zang en wordt het kerstverhaal uitgebeeld. Ook de schaapjes van herderin Tineke zijn van de partij. Het evenement trekt al diverse jaren meer dan 500 bezoekers. Na afloop staan in De Loef warme drankjes en wafels klaar.