66.500 euro op rekening Odapark

VENRAY | Stichting Odapark mag voor volgend jaar een subsidiebedrag van de gemeente Venray van 66.500 euro tegemoetzien.

Voor reguliere activiteiten ontvangt het Odapark 58.303 euro, voor de instandhouding en het onderhoud van de beelden in het park komt 8.230 euro beschikbaar. Burgemeester en wethouders vinden de bedragen gerechtvaardigd, omdat de stichting 'een substantiële bijdrage aan het culturele klimaat levert in de gemeente Venray'. De gemeente Venray en het Odapark hebben dit jaar uitgebreid met elkaar overleg gehad met het maken van zogeheten maatwerkafspraken. Dat gebeurde In het kader van de Kunst en Cultuurnota waarin is vastgelegd dat de gemeente Venray voortaan jaarlijks met de grote professionele cultuurinstellingen dergelijke afspraken maakt.

Het college is van mening dat het Odapark een onderscheidende waarde heeft die ver buiten Venray uitstraalt. 'Het fungeert als een laboratorium en broedplaats voor jonge en talentvolle kunstenaars, alsmede voor jongeren en 55 plussers. Door een kritische en creatieve blik wordt in samenwerking met andere organisaties (zoals Cultura Venray, schouwburg, BiblioNu, Venrays Museum, Literair Café enz.) een bijdrage geleverd aan het cultureel voorzieningenniveau in Venray'.


Renovatie centrum start voor carnaval

LEUNEN | Drie weken voor carnaval starten in Leunen de reconstructiewerkzaamheden van het centrum. Na carnaval wordt het plein voor zes tot acht weken afgesloten voor alle verkeer. De Horster Wegenbouw Combinatie voert de werkzaamheden uit.

Drie jaar terug werden de eerste plannen voor de aanpak van het centrum gemaakt. Dat plan bestaat uit twee delen: het eerste deel is de nieuwe inrichting van het plein bij De Baank, het dorpshuis dat op die manier kan rekenen op meer parkeerplaatsen. Het tweede projectdeel behelst de renovatie van de Kapelweg en Pastoors Strijkersstraat; asfalt wordt vernieuwd en deels vervangen voor klinkers. Ook wordt aan de riolering gewerkt en de openbare verlichting wordt vervangen door 'slimme' ledlampen. De totale kosten zijn 605.300 euro. De werkgroep die zich met het project bezighield, heeft ruim 115.000 euro middels onder meer acties en fondsen bijeengebracht. 7 januari is er een infobijeenkomst voor omwonenden in De Baank, 14 januari een algemene infoavond. Voor de kermis is het werk klaar.