De aanwezigen proosten op de brug en de opening van een deel van de randweg Wanssum.
De aanwezigen proosten op de brug en de opening van een deel van de randweg Wanssum. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuwe brug: Op de Haard

Wanssum | Op de Haard. Zo heet de fietsbrug over de rondweg van Wanssum ter hoogte van de Meerlosebaan. De naam werd woensdagmiddag onthuld. Tevens werd het eerste gedeelte van de rondweg geopend en in gebruik genomen.

De naam pas bij het gebied. Op die plek stond namelijk ooit een steenfabriek met dezelfde naam en ook een weg in het bos draagt de naam Op de Haard. Onder meer Jan Deenen, Jac Gielen en Sef en Mia Lommen droegen deze naam aan bij aannemerscombinatie Mooder Maas. "In totaal kregen we dertig inzendingen binnen. We vinden het belangrijk om de namen in samenwerking met de bewoners te verzinnen", zegt pr-man Marcel Tabbers van Mooder Maas. Ook wethouder Jan Loonen sprak de aanwezigen woensdagmiddag toe. "De opening van het eerste gedeelte van de rondweg is een heugelijk moment. Het is de eerste opening van dit gigantische project. Een deel van de kern van Wanssum wordt vanaf nu ontzien." Loonen stond ook nog even stil bij de fietsburg. "In totaal worden er zes bruggen gerealiseerd. Dit is de eerste die een naam heeft gekregen, een mooie primeur."

De nieuwe rondweg wordt in totaal drie kilometer lang en heeft vier rotondes en een hoogwatervrije brug over de industriehaven. Deze brug krijgt de langste voorgespannen liggers die ooit ter wereld zijn geproduceerd: 69 meter. De gehele rondweg wordt medio 2020 opgeleverd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding