De recreantengroep van de Venrayse gymnastiekvereniging Sint Christoffel .
De recreantengroep van de Venrayse gymnastiekvereniging Sint Christoffel . Foto: Rikus ten Brücke.

Recreanten zoeken versterking

Venray | Lange tijd had de recreantengroep van de Venrayse gymnastiekvereniging Sint Christoffel niet te klagen over het aantal leden, maar de laatste tijd loopt het aantal terug. De groep is dan ook naarstig op zoek naar enthousiastelingen.

Door Dennis Stiphout

Wat er wordt verwacht van nieuwe deelnemers? Eigenlijk niet zo heel erg veel. Enthousiast zijn is belangrijk, evenals het feit dat het handig is enigszins fit te zijn. Trainer Raymond van den Ende legt uit: "We zijn een gemengde groep recreanten en vullen het gat tussen de jeugd en ouderen eigenlijk precies in. Er heerst een hele ontspannen sfeer in de groep. Je ziet dat de groep bestaat uit fittere mensen die nog over een kast springen en aan touwen hangen. Onze jongste deelnemer is dertig, de oudste is 67. Onze groep was altijd rond de twaalf personen, maar we kregen bijvoorbeeld te maken met blessures of mensen die ermee op moesten houden vanwege hun werk." Laat daar nou net het probleem zitten voor de groep die iedere donderdagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur traint in de gymzaal van Christoffel. "We willen eigenlijk weer nieuwe mensen krijgen", vertelt één van de leden, Miranda van den Biggelaar. "Als je met drie of vier man trampoline springt, ben je snel moe. Daarvoor heb je gewoon een grotere groep nodig. We turnen niet alleen, maar maken ook uitstapjes naar bijvoorbeeld acrogym of doen een balspel als warming-up. Onze groep is vrij uniek, want er zijn niet veel groepen van deze leeftijd. Het gaat er bij ons om dat we samen bezig zijn. Iedereen bepaalt zelf waar zijn of haar grens ligt."

Veiligheid, lol en variatie staan volgens trainer Van den Ende dan ook hoog in het vaandel bij de groep die leden uit de omgeving Venray én omgeving Nieuw-Bergen kent. Daarnaast geeft het ook veel voldoening. "Je verlegt je grenzen, maar dat geeft juist ook een kick. Mensen die in de jeugd zelf hebben geturnd, pakken het weer op, maar dat geldt ook voor mensen van wie de kinderen bijvoorbeeld turnen." Geïnteresseerden kunnen altijd twee gratis proeflessen meedraaien. Meer informatie over de recreantengroep is te vinden op de website van de gymnastiekvereniging: www.christoffelvenray.nl.