Ernst en Bobbie komen op zondagmiddag naar de schouwburg.
Ernst en Bobbie komen op zondagmiddag naar de schouwburg.

Vrijdag 14 december

19:15Kerststal in Venray - Vanaf vrijdag 14 december is de kerststal op de Grote Markt in Venray weer opgesteld voor het publiek. Om 19.15 uur worden stal en kerstboom officieel ingezegend en geopend door assistent-diaken Marthoma Alexander. Voorzitter Bernie van Lierop gaat namens het bestuur het openingswoord verrichten. Joekskapel Rats d'r Neve zorgt voor de muziek.
Op zondag 23 december geeft zanggroep Just for Fun een optreden de Grote Markt. De groep brengt van 13.30 tot 15.30 uur talrijke nummers ten gehore. Op de zaterdagen 22 en 29 december en zondagen 23 en 30 december gaan de pony's rondlopen en kunnen de kinderen op hun rug over de Grote Markt lopen. Tijdens de openingstijden van de kerststal is er ook en draaimolen.
Opbrengsten zijn essentieel om de komende jaren de kerststal haar plek op de Grote Markt te laten behouden. Ter ondersteuning kunnen giften in de bussen of de nieuwe knikengel worden gestopt.

20:00Thijs van de Meeberg | Kom nou maar gewoon Venray - In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z'n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. De show van Thijs van de Meeberg is op 14 december om 20.00 uur in de schouwburg in Venray. Meer informatie, ook over kaartverkoop, is te vinden op www.schouwburgvenray.nl.

Zaterdag
15 december

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

21:00Pentagon Reünie 50 jaar! Venray - 50 jaar geleden opende Pentagon Venray zijn deuren! Nu dus een reünie met een gouden rand! Natuurlijk hebben we een aantal Venrayse top DJ's voor jullie zoals Twan van Bussel & Frans Herben die er samen met jullie een groot feest van gaan maken. Tevens hebben we dit jaar een te gekke zanger voor jullie weten te regelen, namelijk de winnaar van de Voice Senior Jimi Bellmartin .

Zondag
16 december

19:30Kerstconcert 2018 'Sssst...' Overloon - Waar wordt U stil van met kerst? *Een gevoelige koraal gespeeld door de Fanfare? *Het strijken van een viool door de 1e violist van het Metropole Orkest Jasper van Rosmalen? *De unieke Overloonse combinatie O'GLEC? Fanfare Vriendenkring kon niet kiezen, daarom doen ze het gewoon allemaal. Kaartjes zijn te koop bij Salon Toine, Bakkerij Degen, Kapper Karen en via de website www.fanfarevriendenkring.nl

13:30Ernst, Bobbie en de rest Venray - In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Ieder gezin dat van lachen houdt, moet deze voorstelling gezien en beleefd hebben.

14:00Zingen rond de kerststal - In de Grote Kerk in Venray wordt op zondag 16 december van 14.00 tot 16.00 uur sfeervol gezongen en muziek gemaakt. Zingen rond de kerststal wordt alweer voor de twaalfde keer gehouden door de Dekenale Koorkring Venray. Het wordt een afwisselend programma waarin ensembles en koren zich presenteren. Daarnaast is er ook samenzang met de bezoekers. Met deze activiteit wil de Dekenale Koorkring een warm welkom bieden aan iedereen die de kerk binnen wil lopen om alvast de sfeer van Kerstmis te proeven. De kerststal is opgebouwd en het bezichtigen meer dan waard. Achter in de kerk wordt koffie, thee met kerstbrood geserveerd. De entree is vrij en ieder is van harte welkom.

16:00Ernst, Bobbie en de rest Venray - In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Ieder gezin dat van lachen houdt, moet deze voorstelling gezien en beleefd hebben.

Dinsdag
18 december

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Helemaal vrij zingen, kan dat? Jazeker, zing vanuit je hart en laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We vormen met elkaar een kring en laten de klanken vrij stromen. Van daaruit ontstaat de mooiste muziek. Soms hemels stralend, soms swingend met een lekkere groove. De ene keer ingetogen en verstild, dan w

18:00VVB Venray - De Venrayse Vrouwen Beweging viert op dinsdag 18 december een adventsviering. Degenen die zich hebben opgegeven, worden om 18.00 uur verwacht in De Witte Hoeve in Venray voor de viering.

Woensdag
19 december

13:00Adventsviering Venray - KBO Venray houdt op woensdag 19 december haar jaarlijkse adventsviering in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. De viering start om 14.00 uur en de zaal is om 13.00 uur open. Het thema is Bestaan engelen echt? In de geest van dit thema vindt de gesproken en gezongen dienst plaats. Het inmiddels bekende KBO-koor onder leiding van Joop Simons en pianist Ernest Crruysberg luistert de dienst vocaal op. Na de pauze start een samenzijn, met onder meer een tombola en een culinaire traktatie.

14:00KBO Venray Venray - Op woensdag 19 december is de adventsviering van KBO Venray in de Witte Hoeve, Gasstraat 5, Venray. Aanvang: 14.00 uur. De zaal is om 13.00 uur open. Het verzoek aan de aanwezigen is om niet meer dan drie plaatsen geserveerd te houden. Het thema is Bestaan engelen echt? In de geest van dit thema vindt de gesproken en gezongen dienst plaats. Einde programma rond 17.00 uur.

Jan Gommans leidt het Koor van dit Moment.
De kerststal komt naar Venray.