Afbeelding
Foto:

Onderzoek naar verkeersstructuur

Wanssum | Verkeerskundig adviesbureau BonoTraffics onderzoekt de verkeerssituatie in Wanssum en Blitterswijck. Het bureau heeft van de gemeente Venray de opdracht gekregen de verkeersstructuur tussen beide dorpen verder te optimaliseren. Bewoners en andere belanghebbenden konden maandag hun zegje doen tijdens een bijeenkomst in het Van Wanssum Café aan de Venrayseweg.

Door Willem Menting

De eerste belangstellenden druppelden rond 16.00 uur al binnen bij bijeenkomst. De studie is vooral gericht op de verkeerssituatie bij de Blitterswijckseweg en de Brugstraat ter hoogte van de Driesstraat en de Oude Heerweg in Blitterswijck. "Mensen kunnen ook thuis hun knelpunten indienen via een website, maar niet iedereen is handig met computer. Vandaar dat we ook een bijeenkomst organiseren. We koppelen de resultaten uiteindelijk ook terug naar de inwoners. Die bijeenkomst wordt gepland in het voorjaar van 2019", vertelde Monique Buiter van BonoTraffics. "De gemeente Venray vindt het erg belangrijk dat alle inwoners en andere belanghebbenden betrokken worden bij ons onderzoek."

In het café stonden diverse verkeersdeskundigen van BonoTraffics. Zij bekeken op aangeven van de belangstellenden de knelpunten op een digitale kaart. Veel werd er geklaagd over de drukke N270. Het doorgaande verkeer rijdt nu nog dwars door de kern van Wanssum. Als straks de rondweg klaar is, wordt het een stuk rustiger in de dorpskern. "Er zijn maar weinig mogelijkheden om de Maas over te steken. Dat kan in Wanssum, bij Heijen en in Venlo. Logisch dus dat er veel woon- en werkverkeer door Wanssum komt. De N270 is echter niet de insteek van deze bijeenkomst", legt verkeersdeskundige Kevin Berghuis uit.

'Drukke N270 voor veel mensen een probleem'

De avond werd volgens BonoTraffics goed bezocht. In totaal kwamen ruim 90 mensen hun zegje doen. "We hadden continue geïnteresseerde inwoners en betrokkenen over de vloer. Zij hebben waardevolle informatie voor het onderzoek ingeleverd. Zij konden aandachtspunten, knelpunten doorgeven en een gewenste situatie voorstellen", vervolgt Buiter. Het doorgeven van de knelpunten kan nog tot 24 december via www.verkeersstudie.nl.

De geleverde informatie wordt gebruikt als input voor de verkeersstudie en het maken van een aantal varianten. "In het voorjaar komen we met meer informatie tijdens de volgende inloopbijeenkomst. Meer informatie daarover verschijnt ook op onze website."