Geen woningbouw: 'Boxmeer meet met twee maten'

HOLTHEES | Het ziet ernaar uit dat Holthees voorlopig geen nieuwbouwwoningen kan verwachten. Een omwonende van een locatie met bouwpercelen ligt dwars en de gemeente Boxmeer wil niet als projectontwikkelaar optreden. Dorpsraad Smakt-Holthees vindt dat de dorpen in de gemeente Boxmeer niet gelijkwaardig worden behandeld.


Twaalf inwoners van Holthees staan op de lijst voor een woning in eigen dorp. Op dit moment zouden er zes tot acht woningen kunnen worden gebouwd. De gemeente Boxmeer vindt het prima, maar verleent er verder geen medewerking aan. Een projectontwikkelaar of de grondeigenaar moet derhalve in Holthees met woningbouw aan de slag. Een omwonende vindt dat hij benadeeld wordt in zijn woongenot als in zijn buurt nieuwe woningen komen. Juridische procedures liggen op de loer, waar de dorpsraad niet op zit te wachten.
Dezelfde dorpsraad stelt dat de gemeente Boxmeer de handschoen in Holthees moet oppakken. ´Dat gebeurt bijvoorbeeld ook in Rijkevoort. Waarom niet in Holthees. Dit is met twee maten meten.´