Afbeelding
Foto:

Onthulling Zuster Margretplaats

Tienray | Het Luciafeest markeert het begin van de kerstperiode maar is van oorsprong de viering van het moment van de overwinning van het licht op de duisternis (de winterzonnewende). In Zweden wordt deze dag traditiegetrouw jaarlijks met lichtkronen, kaarsen, lichtjes, lussekatter, gifflar en glögg feestelijk in ere gehouden.

In Tienray wordt er op deze dag dit jaar nog een andere wending aan gegeven met de onthulling van de Zuster Margretplaats ter hoogte van Spoorstraat 10.

Dit is het adres waar Mia Nabben (1927-2010) samen met haar tweelingzus Elly werd geboren en opgroeide. In 1948 ging ze het klooster in. Missieklooster St. Joseph in Tienray vormde haar als missiezuster van het Kostbaar Bloed.

St. Joseph in Tienray vormde haar als missiezuster

Meer dan dertig jaar deed ze haar werk in Papoea Nieuw Guinea, met inlevingsvermogen, openhartigheid en een positieve levensinstelling.

Iemand als Mia Nabben, die met een groot hart anderen volop het licht in de ogen gunde, kan een lichtend voorbeeld zijn voor iedereen op weg naar een betere wereld.

Op donderdagavond 13 december vindt voor genodigden de feestelijke opening van de Zuster Margretplaats plaats.

Foto: Zuster Margret.