Doelpuntenfestijn voor SVOC'01

SVOC'01-Dakos 18-16. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (10x), Marloes Cox (3x), Elien Nabben (2x), Kelly, Femke Kleeven en Linda Claessens.

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 waren zondagmiddag met 18-16 te sterk voor Dakos uit Someren. SVOC wil graag bij de topploegen van de overgangsklasse B horen en daarvoor moest dit duel gewonnen worden. Het duel in sporthal De Wetteling leverde de tweede zege op rij op voor de ploeg uit Oirlo en Castenray.

Het duel in Venray startte niet volgens plan voor SVOC. De thuisploeg was niet scherp genoeg rondom de korf en ook het aanvalsspel van SVOC kwam totaal niet uit de verf. Dakos nam dan ook brutaal de leiding en kwam al snel op 1-4. Na een time-out kwam SVOC sterker terug en dat resulteerde in enkele flitsende aanvallen.

De verdediging van de thuisploeg stond op dat moment ook als een huis. Door het goede spel werd de achterstand omgebogen in een voorsprong: 8-5. Dat was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft slaagde SVOC er niet in om de voorsprong uit te breiden tot een verschil van vier doelpunten. De thuisploeg liet Dakos telkens terugkomen in de wedstrijd. De bezoekers kwamen door onnodige fouten in de verdediging van SVOC zelfs op gelijke hoogte. Uiteindelijk trok SVOC aan het langste eind door de wedstrijd te winnen met 18-16.

Komende zondag staat de uitwedstrijd met MKV uit Milheeze op het programma voor de korfbalsters van SVOC. Na dat duel heeft de ploeg een korte winterstop van drie weken. Na drie wedstrijden heeft SVOC vier punten in de overgangsklasse. Het team staat derde. Alleen VVO/Klimroos is na drie duels nog zonder puntverlies. ONA/Astrantia, SVOC, Dakos en Celeritas hebben allen vier punten.