Hockeyers winnen

Venray-Concordia 6-4 (2-3) en Venray-Best (8-1) 11-4. Doelpunten Venray: Stan Bakens, Jesper Arts, Guido Pop (3x), Cornfiel Kroon (3x), Max Looman (2x), Roy de Rijk (2x), Tom Schueler (2x), Stan Deeks en Onno Sevenheck (2x).

Venray | De hockeyers van Venray zijn uitstekend aan de zaalcompetitie begonnen. De ploeg was zondag met 6-4 te sterk voor Concordia en niet veel later werd ook Best aan de zegekar gebonden 11-4.

Na drie trainingen en een gewonnen oefenwedstrijd tegen Tegelen konden de Venrayse mannen afgelopen zondag echt aan de bak. Door een hoog baltempo en een betere positionering opende Venray tegen Concordia al snel de score. Stan Bakens maakte zijn eerste velddoelpunt van dit seizoen. Al vrij snel verdubbelde Jesper Arts de score. Vanaf dat moment raakte Venray de controle kwijt. Concordia kwam zelfs op voorsprong 2-3. Na rust draaide Venray echter de rollen op. Guido Pop bracht beide ploegen op gelijke hoogte en dankzij treffers twee treffers van Cornfiel Kroon en een doelpunt van Max Looman liep Venray uit naar 6-3. Concordia scoorde nog een vierde treffer, maar Venray kwam niet verder in de problemen. Direct na dat duel speelde Venray tegen Best. Vorig seizoen maakten de Brabanders het Venray erg lastig in de zaal, maar dat lag afgelopen weekeinde anders. Venray startte fel en speelde Best bij vlagen weg. Door doelpunten van Max Looman, Cornfiel Kroon, Roy de Rijk, Guido Pop, Tom Schueler, Stan Deeks en Onno Sevenheck (2x) liep Venray uit naar een riante 8-0 voorsprong. Vlak voor rust maakte Best de eerste treffer. Na rust kon Venray snel uitlopen naar 11-1 dankzij doelpunten van Pop, Schueler en De Rijk. Daarna sloeg de vermoeidheid toe en wist Best drie keer te scoren. Venray werd echter niet van de wijs gebracht. Komende zondag staat de tweede ronde op het programma voor Venray met wedstrijden tegen Concordia en Oedenrode.

Red Stars

Venray | Verschillende senioren- en jeugdteams van Red Stars sloten afgelopen zaterdag de najaarscompetitie af. Het derde seniorenteam van Red Stars promoveerde naar de derde divisie.

Maurice Achten, Matthian Vaes, Sem van Gameren, Desmond Janssen en Theo van Gasteren kroonden zich als kampioen van de derde divisie in de regioklasse. Ook het vijfde team van Red Stars met Willem van der Zanden, Sander van den Broek, Richard Bijwaard en Ruben de Francesco werd kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. Datzelfde gold voor Red Stars 6 met Robin en Maurits Gommans, Miranda Jaspers en Siem Janssen. Ook de jeugdteams sloten de eerste competitiehelft af. Zondag deed een seniorencombinatieteam hun best in Den Bosch om de finale van de NTTB-beker te bereiken, maar TOGB uit Berkel en Rodenrijs was te sterk met 3-2. Komende zaterdag gaan de senioren naar Suechteln Duitsland voor het jaarlijkse kersttoernooi. Een viertal jeugdspelers gaat naar Assen voor het B-jeugdranglijsttoernooi.

KNVB wijzigt duels

Zeist | De KNVB heeft besloten om de wedstrijden in het paas- en pinksterweekend in te plannen op respectievelijk tweede paas- en tweede pinksterdag. Dit zijn twee maandagen. Vorig seizoen werden de duels zondags ingepland op eerste paas- en pinksterdag, maar na een evaluatie heeft de voetbalbond besloten dit terug te draaien. De clubs hebben nog wel de mogelijkheid om in overleg de wedstrijd naar de zondag te verplaatsen.