Verhalen 75 jaar vrijheid

Smakt/ Holthees | In navolging van Smakt (Limburg) gaat ook buurman Holthees (Brabant) zich bezighouden met 75 jaar bevrijding. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt er een boekje met vrijheidsverhalen die afkomstig zijn uit Holthees.

De Boxmeerse stichting Bing coördineert de activiteiten die tussen september volgend jaar en 3 mei 2020 in de verschillende dorpen plaatsvinden.

Duidelijk is dat de finale van de feestelijkheden rond 75 jaar leven in vrijheid in het openluchtmuseum van Overloon wordt gehouden. Alle dorpen presenteren die dag een deel van de eigen activiteiten die ze voor 75 jaar leven in vrijheid hebben bedacht.
Speciaal zijn de verhalen uit elk dorp die apart voor elk dorp worden gebundeld.

De bedoeling is dat Holthees minstens drie eigen verhalen verzamelt die met vrijheid te maken hebben. Eén verhaal mag oorlogsgerelateerd zijn, de anderen dienen in het algemeen over vrijheid te gaan. Op die manier denkt Bing meer jongeren erbij te kunnen betrekken. Bing draagt de mogelijkheid aan daarbij samenwerking te zoeken met scholen als het Raayland College. Met hulp en geld van de werkgroep kunnen van de verhalen een boekje worden gemaakt.

De prijs daarvan moet dusdanig laag zijn, dat in elke woning van Holthees het boekje komt te liggen. Ook wordt nagedacht om alle verhalen uit alle dorpen in één bundel uit te brengen. De gemeente Venray betrekt de dorpen ook bij 75 jaar vrijheid. Die dorpen vullen geheel op eigen wijze de vieringen en activiteiten in.


Mogelijke sluiting Art.com

Oostrum | Het logistieke centrum van Art.com, Art & Allposters International in Oostrum gaat mogelijk sluiten. Dit is het gevolg van de verkoop van de Amerikaanse tak van Art.com in de VS aan Wallmart.

Wallmart was niet geïnteresseerd in de internationale tak van het bedrijf. In Oostrum is het distributiecentrum voor onder andere Europa gevestigd. Daar zijn ongeveer 200 mensen werkzaam. Die zouden vanaf 31 december zonder werk zitten.

Directeur Van Amersfoort tast zelf nog in het duister. Hij is vanuit de VS geïnformeerd over de verkoop aan Wallmart maar over de toekomst van het bedrijf in Oostrum tast hij nog in het duister. Vast staat dat na 24 december geen nieuwe orders meer worden verwerkt. "De directie in de VS laat heel weinig los. Zo zou men bezig zijn met het zoeken van een koper voor het bedrijf." Van Amersfoort kan daarom weinig vertellen over de toekomst van het bedrijf. "Zodra ik meer weet, zal ik dat eerst met mijn medewerkers bespreken."

Het distributiecentrum van Art.com is sinds 2006 gevestigd in Oostrum aan de Henri Dunantstraat. De voornaamste activiteit bestaat uit het verzenden van posters, canvasdoeken en metalprints die via de site art.com zijn besteld. Een groot deel van de productie wordt gemaakt bij Firehouse Holland dat op Keizersveld is gevestigd.


Kerstconcert in Blitterswijck

Blitterswijck | Gemengd Koor Wanssum, Dames- en Herenkoor Castenray, St. Leonarduskoor Wanssum en Gemengde Zangvereniging Erato Blitterswijck geven op zondag 23 december vanaf 14.00 uur een gratis toegankelijk Chrismas Carol-concert in de O.L. Vrouw Geboortekerk in Blitterswijck.

Kerststal open

Venray | Vanaf vrijdag 14 december is de kerststal op de Grote Markt in Venray opgesteld voor het publiek. Om 19.15 uur worden stal en kerstboom officieel ingezegend en geopend door assistent-diaken Marthoma Alexander. Voorzitter Bernie van Lierop verricht het openingswoord. Joekskapel Rats d'r Neve zorgt voor de muziek. Op zondag 23 december geeft zanggroep Just for Fun een optreden de Grote Markt. De groep brengt van 13.30 tot 15.30 uur liederen ten gehore. Op de zaterdagen 22 en 29 december en zondagen 23 en 30 december kunnen kinderen op de pony's over de Grote Markt lopen.