Lichtjes op oorlogsgraven

Overloon | Het initiatief Lichtjes op oorlogsgraven is niet vreemd in Nederland. Op meer dan 180 geallieerde kerkhoven in Nederland wordt het uitgevoerd. Dit jaar dus ook in Overloon. De enige plaats in de gemeente Boxmeer waar soldaten begraven liggen die rechtstreeks betrokken waren bij de bevrijding van Overloon en Nederland.

Een van de nemers van dit initiatief in Overloon is Leo Janssen. In het kader van dit initiatief is er op 10 december een lezing gehouden voor de groepen 7 en 8 van de Josefschool in Overloon door Joop Hendrix. Hendrix vertelde over de vliegtuigcrashes en noodlandingen in Overloon tijdens WOII. Piet Kaanen vertelde zijn persoonlijke ooggetuigenverslag van de Amerikaanse B17-bommenwerper die op 5 november 1943 voor zijn ogen neerstortte. Leo Janssen: "Op maandag 24 december gaan we om 15.30 uur met de kinderen van de Josefschool kaarsjes plaatsen op de 280 graven van de soldaten die op het kerkhof aan de Vierlingsbeekseweg begraven liggen, onder wie een Nederlandse soldaat. Wij herdenken hiermee alle soldaten die gesneuveld zijn bij de bevrijding van Nederland. Bij deze plaatsing van de kaarsjes is iedereen welkom."

Een soortgelijke actie wordt op dezelfde dag, 24 december, in Venray aan de Hoenderstraat uitgevoerd door Boy Sijberts en zijn team. Sijberts, militair van beroep: "Ondanks dat het al heel wat jaren geleden is, mag dat niet worden vergeten. Dus ik dacht: als mensen dan langs zo'n kerkhof lopen tijdens Kerstmis, dat ze worden overdonderd door de aanblik en er even bij stil blijven staan. Dat zij Kerstmis samen kunnen vieren terwijl de familie van de gesneuvelden dit niet meer met haar geliefden kan doen." In Venray zijn de bezoekers welkom vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Leo Janssen via telefoon 06-30193323 of via e-mail luchtoorlog@boxmeer4045.nl.

Brukske got Talent

Venray | Alle kinderen uit het Brukske in Venray krijgen op woensdag 19 december in wijkcentrum Brukske de kans om te laten zien welk talent ze hebben.

Dat hoeft niet alleen zingen of dansen te zijn, misschien is het een bijzondere move, een goocheltruc, buikspreken, op een hand staan…..verzin het maar. De act mag niet langer dan 1 tot 2 minuten mag duren. De middag start om 13.00 uur. Inschrijven voor 15 december bij Jumbo, speelcoach Henk aan der Griegstraat 22 of bij Karima aan de Wagnerstraat 9. De grote finale is op 9 januari.

VVB

Venray | De Venrayse Vrouwen Beweging viert op dinsdag 18 december een adventsviering. Degenen die zich hebben opgegeven, worden om 18.00 uur verwacht in De Witte Hoeve in Venray voor de viering.

Adventsviering

Venray | KBO Venray houdt op woensdag 19 december haar jaarlijkse adventsviering in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. De viering start om 14.00 uur en de zaal is om 13.00 uur open. Het thema is Bestaan engelen echt? In de geest van dit thema vindt de gesproken en gezongen dienst plaats. Het inmiddels bekende KBO-koor onder leiding van Joop Simons en pianist Ernest Crruysberg luistert de dienst vocaal op. Na de pauze start een samenzijn, met onder meer een tombola en een culinaire traktatie.