ActiveRooy te sterk voor Skunk 2

ActiveRooy-Skunk 2 3-1. Setstanden: 25-19, 20-25, 25-17 en 25-20

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy waren zaterdag met 3-1 te sterk voor Skunk 2. De tweedeklasser uit Venray schoot uit de startblokken dankzij een goede servicereeks van Kirsten Lomme. De set werd na een mindere fase met 25-19 gewonnen.

De tweede set was lange tijd spannend, maar Skunk trok de set uiteindelijk naar zich toe met 20-25. In de derde set rechtte ActiveRooy de rug en dat resulteerde in 25-17. ActiveRooy was vastberaden om het niveau in de vierde set vast te houden. Dit resulteerde in een voorsprong voor ActiveRooy. De ploeg ging vol voor de vier punten en vocht voor ieder punt. Door het harde werken won de thuisploeg de set gewonnen met 25-20. ActiveRooy speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen VCP in Oploo.

Manual maatje te klein voor Vespo

Manual-Vespo 22-29 (10-14). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (5x), Joy Jakobs (3x), Marcia Geurts, Loes van Dijk, Guusje Wessels, Jantine Rongen, Lisa de Vries (allen 2x), Karlijn van Els, Annemarie Schutte, Conny van Tilburg en Maaike Lipman.

Venray | De handbalsters van Manual waren zaterdag een maatje te klein voor Vespo 22-29 (10-14). Beide tweedeklassers waren in de beginfase aan elkaar gewaagd. Door een aantal foutjes van Manual ging Vespo met een 10-14 voorsprong de rust in.

Na de rust kregen Manual de verdediging niet op orde. Hier konden de bezoekers van profiteren en breidde de voorsprong verder uit. Manual kwam niet meer terug in de wedstrijd en boog het hooft met 22-29. Komende zaterdag speelt Manual een uitduel tegen EHV uit Eindhoven.

Manual overklast Brunssum

Manual-Brunssum 18-10 (10-9). Doelpunten Manual: Driek Gabriels (8x), Bennie Beekers, Kingsley Lamptey, Martijn Schütte, Bryan van Kol (allen 2x), Ruben Albers en Paul Stroy.

Venray | De handballers van Manual namen het zaterdagavond in De Wetteling op tegen Brunssum. Na een stroef begin werden de bezoekers uiteindelijk ruim aan de kant gezet door de Venrayse thuisploeg: 18-10.

De handbalmannen willen meedoen om het kampioenschap in de tweede klasse en daarvoor moeten de komende wedstrijden gewonnen worden. Manual begon erg slordig tegen Brunssum. De ploeg was vooral in aanvallend opzicht erg matig. De verdediging stond solide, dus de ploeg kon redelijk standhouden. Na twintig minuten handballen hadden beide ploegen drie keer gescoord.

Na rust kwam Manual beter in het aanvalsspel en de ploeg kwam daardoor makkelijker tot scoren. De wedstrijd kreeg een rare wending toen de doelman van Brunssum rood kreeg. Bij een snelle uitbraak van Kingsley Lamptey werd er een overtreding op hem gemaakt door de doelman. Door de rode kaart moest een veldspeler de taken van de doelman waarnemen. De schutters Ruben Albers en Bryan van Kol konden daar optimaal van profiteren. Manual wist de twee punten in Venray te houden en de koppositie van de tweede klasse werd heroverd. Komende zaterdag speelt Manual tegen concurrent Beekse Fusie Club.