De Peelkorf loopt na rust ver uit

Altior-De Peelkorf 11-16 (6-6). Doelpunten De Peelkorf: Janne Jenneskens (5x), Lisa Verlijsdonk (4x), RĂ chel van Meijel (2x), Eline Claessens, Lynn van der Weerden, Marly van Asten, Lisan Hikspoors en Lieke van Bussel.

Heeswijk-Dinther | De Peelkorf was zondagmiddag in de hoofdklasse te sterk voor Altior. De wedstrijd in Heeswijk-Dinther was tot de rust in evenwicht, maar na de pauze was het woord aan de bezoekers uit Ysselsteyn: 11-16.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd. De teams kregen veel kansen, maar gescoord werd er weinig. Aan beide kanten waren er korte aanvallen, waardoor het spel snel op en neer golfde, De Peelkorf kon enkele ballen onderscheppen, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Bij een stand van 2-3 werd er geruime tijd niet gescoord. Daarna ging de score gelijk op en gingen de ploegen met 6-6 de rust in .

Ook na rust was de wedstrijd nog enige tijd in evenwicht. Bij een stand van 7-8 was De Peelkorf sterk aan het verdedigen, maar de kansen werden aan de andere kant niet benut. Na enkele minuten wist De Peelkorf de korf toch te vinden en de voorsprong werd al snel uitgebouwd naar 7-11. Altior had weer een antwoord en scoorde vrij snel twee doelpunten op rij. Met nog ruim tien minuten op de klok maakte De Peelkorf goed gebruik van het spel van Altior. De kansen werden benut en dat leverde ook weer doelpunten op. De bezoekers trokken de stand naar 9-15. Altior scoorde nog twee keer tegen, maar het slotakkoord was voor De Peelkorf en dat leverde een verdiende overwinning op.

Het was voor De Peelkorf de tweede zege van het zaalseizoen. Na drie duels heeft de ploeg vier punten. Komende zondag speelt De Peelkorf in Venray tegen Rooi uit Sint-Oedenrode.

Sky stopt bij ploeg Poels

Blitterswijck | Sky heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat het na 2019 stopt als sponsor van wielerploeg Team Sky. Ook subsponsor 21st Century Fox stop.

De ploeg van Wout Poels uit Blitterswijck moet nu dus op zoek naar nieuwe geldschieters. Poels won in 2016 Luik-Bastenaken-Luik in het shirt van Sky. De sponsor was de afgelopen negen jaar te zien in het wielerpeloton en investeerde zo'n 165 miljoen.