De vrijwilligers die vrijdagavond een Pluum ontvingen.
De vrijwilligers die vrijdagavond een Pluum ontvingen. Foto: Rikus ten Brücke

Vrijwilligers in het zonnetje

Venray | Verschillende vrijwilligers uit de gemeente Venray ontvingen vrijdagavond uit handen van burgemeester Hans Gilissen en wethouder Anne Thielen in Anno'54 een Pluum.

"Als een organisatie iemand voordraagt dan krijgt diegene wat ons betreft een Pluum", verklaart Martin Leenders, manager van stichting Match, het concept. "Die gaat naar een vrijwilliger die iets bijzonders betekend heeft of een groep vrijwilligers die iets bijzonder betekend hebben voor een organisatie. De organisatie bedankt de vrijwilliger op die manier voor zijn of haar inzet. Je moet worden voorgedragen door de organisatie zelf." Voordat de vrijwilligers in het zonnetje werden gezet, sprak burgemeester Hans Gilissen de aanwezigen eerst toe. In drie rondes kregen de verschillende vrijwilligers of groepen vrijwilligers vervolgens de Pluum uitgereikt. Eén van hen is Melanie Poels, vrijwilliger bij het PLIV (Platform Lage Inkomens Venray) en de voedselbank. Zij haalt veel voldoening uit het vrijwilligerswerk dat ze doet. "Je doet iets voor andere mensen en daar krijg je waardering voor, vandaar dat ik dit werk ook nog veel jaren zal blijven doen. Ik werk al ongeveer vijf jaar voor PLIV en zo'n acht jaar voor de voedselbank. Met die organisatie willen we een kleine bijdrage leveren aan de bestrijding van de armoede die in Nederland bestaat."

Match is in Venray hét loket voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Geïnteresseerden kunnen zich er aanmelden. Leenders: "Zonder vrijwilligerswerk stopt ook de Venrayse gemeenschap met draaien. Bij Match gaan we samen op zoek naar passend vrijwilligerswerk."