Vier Venrayse acts staan in de finale van het TVK in de 'eígen' De Wetteling.
Vier Venrayse acts staan in de finale van het TVK in de 'eígen' De Wetteling. Foto: persfoto

Jubileum Hazekeutel

Venray | Venray staat in het weekeinde van vrijdag 8 en zaterdag 9 februari voor een groot deel in de schijnwerpers van vastelaovesvierend Limburg.

In dit weekend viert jeugdvastelaovesvereniging D'n Hazekeutel namelijk haar 5x11-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een groot jubileumfeest voor alle leeftijden en het tiende Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK), dat dit jaar in Venray wordt gehouden.

Op vrijdag 8 februari worden vanaf 20.00 uur de deuren van sporthal De Wetteling geopend en vervolgens start het 5x11 jubileumfeest van D'n Hazekeutel. Limburgse topartiesten komen hier optreden, onder wie de Toddezèk, Fabrizio en La Bamba, maar ook artiesten van Venrayse bodem, onder wie Bjorn en Mieke, de Stappers, de SRV-mannen, Naachtwaerk, DJ Leon en Verrékes Moj. Ondanks dat D'n Hazekeutel altijd activiteiten voor de jeugd organiseert, is dit hét vastelaovesfeest voor jong en oud. "Dit jubileumfeest dient naast het vieren van ons 55-jarig bestaan ook als een reünie. Oud-prinsen, adjudanten, gardemeisjes, raadsleden of gewoon vastelaovesvierders zijn welkom op deze avond. Iedereen krijgt toegang en jong en oud zal met elkaar feest vieren", aldus Roy Versleijen, bestuurslid van D'n Hazekeutel en organisator van het jubileumfeest. Er is een beperkt aantal vipkaarten te koop. Vanaf het vipterras kan men genieten van de optredens, een hapje en een drankje.

"Het wordt een echte feestavond, waarbij er naast de feestzaal een aparte ruimte komt in de stijl van een oud bruin café, net zoals vroeger 't Upke. Hier kunnen de mooiste herinneringen aan D'n Hazekeutel of vastelaovend in het algemeen opgehaald worden", zegt Wout Claessens, medeorganisator van het jubileumfeest.

Zaterdag 9 februari staat sporthal De Wetteling in het teken van het TVK. "Het jubileumjaar leek ons een mooie gelegenheid om het TVK naar Venray te halen", aldus Tom Schalkwijk, organisator Tiener Vastelaovend Kónkoer en tevens bestuurslid van D'n Hazekeutel.

Vier Venrayse acts in de finale van het TVK in Venray

Inmiddels zijn de voorrondes achter de rug en staan er maar liefst vier Venrayse acts in de finale. "Dit wordt echt een geweldige avond en wie er ook wint, het is mooi om te zien dat tijdens ons jubileumjaar zoveel acts van Venrayse bodem door zijn. Een teken dat het echt leeft bij de jeugdvastelaovend in Venray", aldus Tom.

De kaartverkoop voor het jubileumfeest is inmiddels gestart. Tickets zijn te koop bij Foto Hoedemaekers, Plus Guido van Dijck in Landweer, Proeflokaal Goesting en Gastrobar Tof. Kaarten voor de jeugd (18-) kosten 8,50, voor volwassenen (18+) 11,- en voor de luxe V.I.P.-kaarten 77 euro. Ondanks dat je bij het kopen van een kaartje je een polsbandje krijgt, wordt er bij de deur bij twijfel om legitimatie gevraagd.

Kaarten voor het TVK zijn verkrijgbaar via de website www.tvk-limburg.nl. Daar is ook meer informatie over het evenement te vinden.