Aniek van den Heuvel scoorde zondag een van de zes treffers.
Aniek van den Heuvel scoorde zondag een van de zes treffers. Foto: Henk Lammen

Merselo vergeet te scoren

Merselo-TOG 6-12 (6-6). Doelpunten Merselo: Anke Zegers, Monique Janssen, Anne Gielens, Angela Litjens, Aniek van den Heuvel, Loes Claessens.

Overloon | De korfbalsters van Merselo leden zondag een thuisnederlaag tegen TOG: 6-12. In de Raayhal in Overloon kon de thuisploeg de nummer twee in de tweede klasse goed partij geven, maar trok uiteindelijk aan het kortste einde.

Door Henk Lammen

De thuisploeg speelde vanaf het eerste fluitsignaal fris van de lever. Via een fraaie treffer van Anke Zegers, zij scoorde uit de draai, nam Merselo als eerste een voorsprong. Vervolgen scoorden beide ploegen in de eerste helft beurtelings. Na doelpunten van Monique Janssen, Anne Gielens, Angela Litjens en Aniek van den Heuvel was het in de slotfase Loes Claessens die haar team opnieuw langszij bracht. Met een gelijke stand (6-6) gingen beide ploegen de rust in. Tot tevredenheid van Joop Ouderland, die zondag weer de coaching van Merselo voor zijn rekening nam. Ouderland, hoofdcoach van Melderslo, neemt als hij in de gelegenheid is ook op zondagen de honneurs waar bij de geelzwarten. "De eerste helft was gewoon goed", trok hij na afloop de enige juiste conclusie. In de tweede helft namen de gasten uit Overlangel al snel de leiding: 6-7. Na nog twee opeenvolgende treffers leek het verzet gebroken. Knakte er iets bij de thuisploeg die tot dan uitstekend partij had gegeven tegen de nummer twee van de ranglijst. Met nog eens drie doelpunten op rij bezegelde TOG het lot van de thuisploeg en stond er een geflatteerde 6-12 op het scorebord in de Raayhal. Ouderland: "Na de rust gingen we korfballend goed mee en deden we niet onder voor de tegenstander. Alleen we scoren niet meer. Dat is eigenlijk het hele verhaal van deze wedstrijd. Dan probeer je met enkele wissels nog iets voor elkaar te krijgen, maar dat pakte niet uit zoals ik gehoopt had."

Dat het verschil aan het einde van de rit zes treffers bedroeg had diverse oorzaken. "Het ligt natuurlijk aan een stukje kwaliteit en ook aan het feit dat we iets anders zijn gaan korfballen. We stoppen zoveel energie in de eerste helft, creƫren ook na rust nog voldoende kansen maar hebben dan te weinig rust om ze af te maken. We schieten dan omdat we vrij staan, maar niet om te scoren. Een drietal vrije doorloopballen raken niet eens de mand. Die moeten er gewoon in, klaar. Het is een ploeg die ontzettend hard wilt werken. Die het nodig heeft om een keer over dat dode punt heen te komen. De punten te pakken."

'Vier, vijf meiden met kwaliteit'

Korfbalgoeroe Ouderland is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. "Het is een mix van hele jonge meiden met enkele geroutineerde dames. Het is een proces en als coach wil je altijd sneller naar een product toe." Over de toekomst hoeft de club zich geen zorgen te maken, stelt hij vast. "In de A-jeugd staan vier, vijf meiden met kwaliteit. Dat is ook een hele mooie mix van A-speelsters en nog hele jonge meiden die zelfs volgend seizoen nog in de B-jeugd mogen uitkomen. We zijn nu al aan het kijken hoe we de zaak kunnen doorontwikkelen." Of Ouderland dat nog mee gaat maken, is nog onbekend. Hoewel de constructie niet ideaal is, lijken beide partijen tevreden te zijn over de samenwerking. De intentie om met elkaar door te gaan, is er. "Ik wil best mijn steentje bijdragen om de huidige ontwikkeling van het team en de vereniging verder door te voeren. In een gesprek met het bestuur heb ik aangegeven wat ik graag zou zien. Dan sta ik open om door te gaan. Zo niet, dan is het een jaar uithelpen geweest."

Met nul punten uit drie duels sluit Merselo voorlopig het rijtje in de tweede klasse. Op zondag 16 december gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter Korloo. Bij winst komt Merselo op gelijke hoogte met de formatie uit Heeswijk-Dinther. Het duel in sporthal De Zaert begint om 12.15 uur. Ouderland is optimistisch over de kansen. "Het wordt tijd dat de ploeg zichzelf een keer beloont."