Onderzoek naar problematiek Vergeten Driehoek

VENRAY | Het Rotterdamse bureau LokaleZaken gaat in Venray onderzoek doen naar de overlast en onveiligheid in de Vergeten Driehoek. Op die manier wil de gemeente Venray op een objectieve wijze de problemen in beeld krijgen en welke oplossingen daarbij passen. Op dit moment geldt een samenscholingsverbod in de probleembuurt.

Door onze redactie


De Vergeten Driehoek wordt ingesloten door Henseniusstraat- Henseniusplein-Leeuwstraat-Langstraat-Paterslaan. De problematiek raakt ook de directe omgeving, zoals het Gouden Leeuwplein) en een deel van de wijk West-Zuid. Al vele jaren hebben ordebewaarders de handen vol aan de Vergeten Driehoek.

Het laatste samenscholingsverbod werd afgelopen juni ingevoerd door burgemeester Hans Gilissen en in september met vier maanden verlengd. Het gedrag van groepjes jongeren tussen de 14 en 26 jaar, die dagelijks op straat rondhangen en voorbijgangers lastigvallen, is de aanleiding voor dat verbod.

Met de maatregel kan in bepaalde gevallen een compleet groepje worden opgepakt, ook als een individuele oproerkraaier zich misdraagt.
In de periode 2015-2016 zijn in samenspraak met onder meer de Stichting de Vergeten Driehoek diverse maatregelen genomen om de situatie beheersbaar te krijgen. Ook ging het parkeerregime op de schop. Tevergeefs. De overlast hield aan en een deel van de problematiek verplaatste zich richting de wijk West-Zuid.


In de afgelopen periode trachtte de gemeente Venray in samenspraak met bewoners en ondernemers nieuwe maatregelen af te spreken. Dat bood geen soelaas. Wel is er een klankbordgroep opgericht met bewoners en vertegenwoordigers uit het gebied. Op 25 oktober kwam die groep voor het eerst bijeen. Zij staat positief tegenover het plan om onderzoeksbureau LokaleZaken het probleemgebied in te sturen. De kosten die Venray aan dat bureau kwijt is, zijn onbekend.


Kerstbijeenkomst AVOS-leden

Venray | AVOS houdt op woensdag 19 december de jaarlijkse kerstbijeenkomst in de zaal van Odeon aan de Hoenderstraat/Bontekoestraat.

Blokfluitensemble Musica Mosa treedt tijdens deze kerstbijeenkomst op en verhalenverteller Frans van de Pas is ook van de partij. Deze middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur en is alleen toegankelijk voor AVOS-leden.