SSS'18 koploper na thuiszege

SSS'18-Helvoirt 2-0 (0-0). Doelpuntenmakers SSS'18: Stan Venhuizen, Bas Joosten.

Overloon | SSS'18 heeft afgelopen zondag in eigen huis de koppositie gegrepen middels een 2-0 overwinning op Helvoirt. Vanwege de regen werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Tegenstander Helvoirt had voor aanvang drie punten voorsprong op SSS. Bij een overwinning met twee doelpunten of meer verschil, zouden de Overloners aan kop komen.

In de achtste minuut had het al raak moeten zijn. Koen Voesten stond één meter voor het doel van de tegenstander en hoefde de bal alleen maar in het doel te koppen, maar dat lukte hem niet. De bal ging via de lat over het doel. Enkele minuten later schoot Rico de Laat in goede positie hoog over. Na 26 minuten moest doelman Thomas Massop met zijn voeten redding brengen. Vlak voor rust kreeg Frits Lucassen een grote kans, maar Helvoirt-doelman Remco Civit redde twee keer.

Na rust poogde Helvoirt de wedstrijd te dicteren, maar de gasten konden niet echt gevaarlijk worden. Met name voorin ging er bij Helvoirt veel fout. SSS verdedigde op zijn beurt uitstekend. Een kleine twintig minuten voor tijd bracht trainer Ruud Vermeer speler Bas Joosten in het veld. Plotseling ging het bij SSS een stuk beter. Eerst schoot Koen Voesten over, even later kreeg SSS een corner aan de linkerkant en plaatste Frits Lucassen een bal precies op het hoofd van Stan Venhuizen: 1-0. Met nog een kwartier spelen was het de vraag of SSS de voorsprong vast kon houden. Ja, dus. Sterker nog, de thuisploeg breidde de score nog uit. Een speler van Helvoirt raakte de bal na een voorzet vanaf de linkerkant met de hand, waardoor de Venrayse arbiter Stan Verhaag resoluut naar de stip wees. Het was de ingevallen Joosten die schitterend raak schoot: 2-0. Het duel was daarmee gelopen en door de tweede treffer staat SSS nu ook op de eerste plaats in de tweede klasse H. Invaller en doelpuntenmaker Bas Joosten: "De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Het was veelzeggend dat onze eerste goal uit een corner viel, het was een doelpunt dat vooral op basis van strijd en inzet viel. Wij waren conditioneel wat verder."

Ook Volharding uit de beker

Volharding-SV TOP 3-4 (1-1). Doelpuntenmaker Volharding: Stan Duijkers (3x).

VIERLINGSBEEK | In navolging van Venray en SSS'18 is ook Volharding uitgeschakeld in de beker. Eersteklasser SV TOP uit Oss was met 3-4 te sterk.

Grote man aan Volharding-zijde was Stan Duijkers, die er drie maakte. Duijkers opende de score en bracht zijn ploeg met twee treffers naast TOP. Dat was niet genoeg om verder te bekeren, aangezien TOP de winnende maakte. Een schande is dat overigens niet, TOP is tweede in de eerste klasse.