Afbeelding
Foto: EB

Mijlpaal Vitelia Voeders in 2018

Oirlo | Voor Coöperatie Vitelia en met name Vitelia Voeders gaat 23 november de boeken in als een bijzonder moment. De teller van totale afzet voedermiddelen stond aan het einde van week 47 op 418.000 ton. Daarmee schoot het aantal tonnages voorbij de totale afzet van geheel 2017.

Stefan Kuijpers, algemeen directeur Vitelia, vertelt: "Aangezien we dit aantal in november bereikt hebben, is dit slechts een tussenstand. Dat is een mooi vooruitzicht met de nog resterende weken in de huidige jaargang. We weten in ieder geval nu al dat we ruim over de behaalde afzet van 2017 heen zullen gaan."

De verklaring voor dit mooie positieve resultaat in 2018 kan met name worden toegeschreven aan de positieve klantenbalans over de diverse diersectoren en de verdere professionalisering en optimalisatie van de eigen grondstoffenhandel, rechtstreeks op de boer. "Na de opstartfase in 2017 van de nieuwe grondstoffen op- en overslag faciliteit in de haven van Wanssum, stond 2018 vooral in het teken van optimaliseren en professionaliseren. Daar plukt de organisatie nu de vruchten van", aldus Stefan Kuijpers.

Hij vervolgt: "De organisatie beschikt momenteel van inkoop tot aflevering over een goede organisatorische structuur. Daarmee zet je dan uiteindelijk ook eenvoudiger de gewenste stappen als het aankomt op professionalisering." De agrarische coöperatie gaat op de ingeslagen weg door. Daarbij zijn betrouwbaarheid en kwaliteit voor de leden en klanten de belangrijkste pijlers. Dit zal óók na 2018 duidelijk de boventoon blijven voeren in haar profilering. Voor nu is Vitelia in ieder geval trots op de behaalde afzet die dankzij klanten, leden en de inzet van eigen medewerkers reeds in november werd bereikt.


Wandeling langs kerstlichtjes

Vredepeel | Kreaclub Uit de Knutseldoos houdt onder auspiciën van stichting Dorpsraad Vredepeel op zondag 23 december voor de zevende keer de kerstlichtjeswandeling door de Vredepeelse bosssen.

Startpunt is bij De Loef tussen 17.30 en 18.30 uur. Meer dan duizend kaarsjes verlichten de route. Onderweg klinkt er muziek en zang en wordt het kerstverhaal uitgebeeld. Ook de schaapjes van herderin Tineke zijn van de partij.

Het evenement trekt al meerdere jaren meer dan 500 bezoekers. Na afloop staan in gemeenschapshuis De Loef warme drankjes en wafels klaar voor de deelnemers.