Verlenging voor Venray Beweegt

VENRAY | Venray Beweegt (VB) mag de komende vier jaar verdergaan met het gezonder maken van Venray door sport en beweging. Het is voor de derde keer dat het project uit de koker van de gemeente Venray verlengd wordt. De komende jaren krijgen jongeren tot 15 jaar bovengemiddelde aandacht van VB en dat geldt ook voor kwetsbaren en mensen met een beperking. Tevens wordt het aantal fte's met bijna drie uitgebreid.

Door onze redactie

Dat is nodig om de continuïteit in het project te houden. De buurtsportcoaches (2,89 fte) werkten tot nu toe met tijdelijke contracten. Met de verlenging van het project is het juridisch niet meer mogelijk de huidige coaches andermaal een tijdelijk contract aan te bieden. Daarom worden de huidige arbeidsovereenkomsten omgezet in een vaste aanstelling. Voor samenwerkingspartners zijn de coaches de spillen in het netwerk. Die partners willen graag dat de huidige situatie bij Venray Beweegt wordt voortgezet. De partijen waar Venray Beweegt onder meer mee samenwerkt zijn Wonen Limburg, Synthese, de Rooyse Wissel, GGZ, Optisport, kinderopvang, Synthese, GGD, en IKS.

Venray Beweegt kost komend jaar ruim 250.000 euro. Die kosten worden voor een groot deel door de overheid betaald en met geld uit enkele andere subsidiepotjes betaald. Dat gebeurt met een looptijd van vier jaar. Mocht nadien het project of de financiering ervan ophouden, dan krijgen de betreffende medewerkers ontslag aangezegd.

Ook de huidige aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zet de gemeente Venray voort.
In het verlengde hiervan krijgen thema's als de gezonde school en gezonde sportkantines extra aandacht. Uit een enquête onder verenigingen, instanties en andere betrokken die deelnamen aan VB (er zijn 233 enquête-mails verstuurd, 82 zijn er ingevuld) blijkt dat de meerderheid tevreden is over VB. Voor B en W alle reden verder te gaan met Venray Beweegt.