Jongerencentrum Jera gaat gerenoveerd worden.
Jongerencentrum Jera gaat gerenoveerd worden. Foto: Henk Lammen

Renovatie Jera en Smelehof

Ysselsteyn | De kogel is door de kerk. In Ysselsteyn stemden de leden van het dorpsforum maandagavond unaniem voor een scenario over de invulling van de voorzieningen in het kerkdorp.

Renovatie van jongerencentrum Jera en gemeenschapshuis De Smelehof, het opwaarderen van de gymzaal tot sportzaal, en het beter benutten van de kerk hebben een duidelijke voorkeur. De komst van een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Ysselsteyn is daarmee van de baan. In het voortraject leidden de voorzieningen tot (verhitte) discussies in het kerkdorp. Maandagavond werd na een presentatie van secretaris Tom van Asten van de werkgroep voorzieningen het agendapunt snel afgetikt. Tot groot genoegen van Van Asten. "Het is een traject van bijna twee jaar geweest, waarin we als werkgroep met alle betrokken partijen gekeken hebben naar de toekomst van de voorzieningen. Met verenigingen, instellingen, horeca en bewoners is gekeken naar de wensen, kansen en bedreigingen."

Met het besluit wordt ook de werkgroep voorzieningen opgeheven en een vervolgtraject ingegaan. Een nieuwe werkgroep gaat de toekomstplannen volgens het gekozen scenario verder uitkristalliseren. "Vanuit de dorpsraad wordt een nieuwe werkgroep samengesteld. Er komt een openbare oproep om mensen hiervoor te werven. En ook de betrokken partijen zullen hier naar verwachting zitting in gaan nemen. Zodat ook het vervolgtraject een breed draagvlak heeft in Ysselsteyn", aldus Van Asten.