Afbeelding
Foto:

Jimi Bellmartin op reünie Pentagon

Venray | Tijdens de Pentagonreünie in Anno'54, die dit jaar wordt gehouden op 15 december, treedt Jimi Bellmartin, winnaar van de eerste The Voice Senior, op.

Bellmartin was in de jaren '70 vaker te gast in Pentagon, in die jaren een van de populairste discotheken in de regio. Vele Pentagon-gasten van toen herkenden de soulman meteen in de eerste uitzending van The Voice Senior. De discotheek sloot in 1989 voorgoed haar deuren, na een brand, waardoor vele bezoekers hun vaste discotheek(uitje) kwijtraakten. Voor verschillende trouwe bezoekers en ook het personeel van toen was het eens wens om deze tijd terug te halen, al was het maar voor een avond in het jaar. Eerst vond de reünie plaats in de tent bij de ijsbaan, met muziek van DJ Henri en Dj Frans, Sinds vijf jaar wordt de Pentagonreünie gehouden bij Anno'54. In samenwerking met Stagecrew wordt hier een discotheek gemaakt, met onder meer een verlichte dansvloer. Nieuw dit jaar is dat de bezoekers die avond vanaf 23.00 uur bij Foodtruck de Fabriek een frietje of een bittergarnituur kunnen halen.

DJ Frans en DJ Twan gaan er samen met de organisatie, het personeel en de bezoekers op 15 december weer een dijk van een Pentagon-feest van maken. Kaarten kosten in de voorverkoop 14 euro en aan de kassa 17,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij VVV Venray en Anno'54.


Gulden mis

Venray | Om de adventsperiode iets meer onder de aandacht te brengen, wordt op zaterdag 15 december om 7.00 uur een gulden mis opgedragen in de Paterskerk in Venray. De gulden mis is een speciale heilige mis ter nagedachtenis aan de blijde verwachting van de heilige maagd Maria. Naar eeuwenoude traditie wordt de heilige mis vroeg in de ochtend om 7.00 uur opgedragen in een donkere kerk, die slechts wordt verlicht door een zee van kaarslicht. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met andere parochianen deze bijzondere mis ter ere van Onze Lieve Vrouw te vieren en zich op deze manier voor te bereiden op de komst van de vredesvorst met Kerstmis.


Kerstconcert

Blitterswijck | Gemengd Koor Wanssum, Dames- en Herenkoor Castenray, St. Leonarduskoor Wanssum en Gemengde Zangvereniging Erato Blitterswijck geven op zondag 23 december vanaf 14.00 uur een gratis toegankelijk Christmas Carol-concert in de kerk in Blitterswijck. Iedereen is van harte welkom.