Afbeelding
Foto:

Nieuw muziekstuk St. Oda Merselo

Merselo | Dit jaar vierde fanfare St. Oda uit Merselo het 100-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar hebben festiviteiten plaatsgevonden met als hoogtepunt de jubileumshow in Schouwburg Venray. Nu het jaar ten einde loopt wordt het tijd het jubileumjaar af te sluiten.

De dorpsraden van Merselo en Vredepeel hebben in september samen met de Vrienden van St. Oda een inzamelingsactie gehouden in beide dorpen voor de 100-jarige fanfare. Van de opbrengst heeft de vereniging een muziekstuk laten componeren. De opdracht voor deze compositie is verstrekt aan Matthias van Nispen tot Pannerden.

Hij is oud-inwoner van Merselo en oud-lid van fanfare St. Oda. De titel van door het gecomponeerde stuk is In the Eyes of a Saint en slaat op het verhaal van de Heilige Oda. De fanfare is het werk aan het instuderen en voert het voor de eerste keer uit tijdens de heilige mis op zaterdag 15 december om 17.30 uur in de kerk van Merselo. iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Foto: Matthias van Nispen tot Pannerden.


Toon Hermans Huis

Venlo | In het Toon Hermans Huis Venlo begeleidt Kirsten Stockbauer op maandag 17 december van 9.30 tot 11.00 uur de activiteit Meditatieve dans. Kom uw dansmogelijkheden ontdekken en maak kennis met deze expressieve dansvorm. Informatie en aanmelden: Toon Hermans Huis, Nieuwstraat 41a in Venlo. Telefoon (077)3211433, www.toonhermanshuisvenlo.nl, e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.