Cast opvliegers
Cast opvliegers Foto: Rechtenvrij

Vrijdag 7 december

13:30"Hoe kóm je op 't idee". Venray - Het proces van idee tot resultaat wordt zichtbaar gemaakt in het werk van de cursisten van Marlies van Zeben, docent/kunstenares. Goed waarnemen, oefenen, experimenteren met materialen en technieken, leren van fouten en leren van elkaar, samen voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekijken. Succeservaringen én mislukkingen horen daar bij! Kom de resultaten bewonderen in het Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray

19:00Uitreiking De Pluum Venray - Match voor Vrijwilligers reikt op vrijdag 7 december in Anno'54 De Pluum uit. De opening wordt verricht door burgemeester Hans Gilissen en als ambassadeur reikt hij De Pluum uit. Verder is er muziek van Atelier Jeruzalem en is er de quiz Wiet ik veul. De avond duurt van 19.00 tot 23.00 uur.

Zaterdag
8 december

14:30Ontmoetingsfeest met Vluchtelingen Venray - Tijdens dit ontmoetingsfeest krijgen vluchtelingen met een verblijfsvergunning en andere Venrayenaren de kans om met elkaar kennis te maken en te ontdekken hoe we samen proberen er iets goeds van te maken in Venray. Er is muziek ( Omran en zijn Syrische vrienden en de Liederentafel) er is dans(Dizzy Dance)er zijn heerlijke internationale hapjes Iedereen is welkom, ook kinderen. entree is gratis

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

10:30Bisschopswijding Mgr. Smeets - De wijding van Mgr. Harrie Smeets tot bisschop is definitief op zaterdag 8 december in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Dit is de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, de patrones van het bisdom Roermond. Smeets verhuisde in de tweede helft van november al naar Roermond. Hij verliet Venray met pijn in het hart. Zowel de KRO als de regionale omroep L1 zenden de wijdingsplechtigheid live uit vanaf 10.30 uur.

19:30Adventsconcert Do en Co - Cultuurpodium Geijsteren houdt op zaterdag 8 december om 19.30 uur in de St. Willibrorduskerk een optreden van het muzikaal gezelschap Do en Co. Dit gezelschap bestaat ui vier zangeressen en een pianiste en er wordt zowel door alleen het koor gezongen als in samenzang. Tussen de liederen door wordt een kerstverhaal verteld. De entree is gratis. iedereen is welkom. Aanmelden kan via info@cultuurpodiumgeijsteren.nl.

20:15Peter Pannekoek | Later was alles beter Venray - "Het oude is aan het stervenen het nieuwe is nog niet geboren. Nu is het de tijd van monsters. Mijn tijd." Supertalent. Je kent hem van 'The Roast of Gordon', 'Dit Was Het Nieuws' en 'De Wereld Draait Door'. Slim. Gevaarlijk. Ontwapenend. Hij is terug. AD: "Indrukwekkende solovoorstelling. Een authentiek talent met een neus voor granieten grappen en een puik gevoel voor timing." De show van Peter Pannenkoek is op 8 december om 20.15 uur in Schouwburg Venray. Meer informatie op www.schouwburgvenray.nl.

Zondag
9 december

La Gabbia in Odapark Venray - Nieuwe tentoonstelling Odapark:
La Gabbia van 9 december 2018 tot 24 maart 2019 bij Odapark Venray met werken van Franco Gori en Aurora Meccanica.

11:00Gezinsviering - In de Grote Kerk in Venray wordt op zondag 9 december om 11.00 uur een gezinsviering gehouden. Vanaf 10.45 uur is iedereen welkom voor het inzingen. Na de viering gaan de communicanten naar het parochiezaaltje voor verschillende activiteiten.

11:00Familiebrunch - Landweert Leeft houdt op zondag 9 december de laatste familiebrunch van dit jaar, waarbij alle wijkbewoners met familie en vrienden of alleen tussen 11.00 en 13.30 uur in 't Stekske kunnen komen brunchen. Er is een speelhoek en de kinderen kunnen zich weer laten schminken. Het eten en de gezelligheid staan borg voor een aantal fijne uren. Er is plaats voor maximaal honderd deelnemers, dus wacht niet met opgeven. Landweert Leeft houdt een vijfgangen kerstdiner op dinsdag 18 december vanaf 13.00 uur voor ouderen en alleenstaanden. Opgeven kan tot 11 december via telefoon 581913 of via e-mail info@landweertleeft.nl of de contactpagina van www.landweertleeft.nl.

16:00Sing-in Venrode Voices - Op zondag 9 december houdt Venrode Voices weer een sing-in. Het is een middag onder leiding van een bekende Nederlander die een aantal nummers instudeert met de deelnemers. Deze editie mag het koor Gregor Bak begroeten. Venrode Voices trakteert het publiek op die dag ook nog op een gratis optreden.

19:30Zin in Zingen - In Den Hoender aan de St. Ursulastraat 2 in Venray wordt op zondag 9 december een avondje gezellig zingen gehouden. Onder begeleiding van een orkest worden liedjes van vroeger gezongen. Er zijn liedjes die met water te maken hebben en verzoeknummers uit de zaal. Liederenbundels zijn in de zaal verkrijgbaar. De presentatie is in handen van Gerrit Reintjes uit Veulen. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Maandag
10 december

20:00Lezing Adelbert Venray - Adelbert Venray houdt op maandag 10 december vanaf 20.00 uur de vierde lezing van het seizoen 2018-2019 in het Odapark in Venray. Gerard op het Veld houdt een voordracht met als titel In memoriam Claude Debussy. Honderd jaar geleden stierf Claude Debussy, een van de allergrootste Franse componisten. Met zijn Après-midi d'un Faune uit 1894 werd eigenlijk de moderne muziek ingeluid.
Introducés zijn deze avond welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.

Dinsdag
11 december

19:30Cursus kaartleggen met de LeNormand Venray - Je leert in 10 lessen de betekenis van de 36 kaarten. Tevens leren we de verbanden zien tussen de kaarten. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal in deze cursus. Data: 16 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 11 dec, 18 dec, 8 jan en 15 jan van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden en info Marjon Engelen, tel 06-10391446, e-mail info@praktijk-maya.nl

19:00KBO Venray - KBO Venray houdt voor leden op dinsdag 11 december een avond kerststukjes maken bij Intratuin Venray. Onder leiding van een ervaren begeleider kan iedereen zich creatief uitleven op bloemen en kerstgroen. De avond begint om 19.00 uur bij de hoofdingang. Neem eigen gereedschap mee. Er wordt een financiële bijdrage gevraagd.
De kaartvoorverkoop voor de adventsviering van KBO Venray op woensdag 19 december is op de donderdagen 6 en 13 december van 10.00 tot 12.00 uur in De Kemphaan in Venray.

20:00Engelenavond met Marielle Beks Overloon - De avonden met Marielle Beks worden als zeer bijzonder ervaren. Deze avond in de sfeer van Kerstmis zal zij u de energie van de engelen laten beleven. www.mariellebeks.nl. Engelen zijn er voor iedereen, dus ook voor u! Wees welkom! Toegang € 12,50 incl. koffie/thee. Aanmelden via Ontmoetingspunt 't Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511 of email t-helder@ziggo.nl - www.helder-overloon.com

20:15Opvliegers 4 | Trossen los! Venray - Loes is door haar zus Lydia, een bekende zangeres, gevraagd een optreden op een cruiseschip over te nemen. Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek, Joke en Shirley tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt. De show is op 11 december om 20.15 uur in Schouwburg Venray. Meer informatie, ook over kaartverkoop, is te vinden op www.schouwburgvenray.nl.

Woensdag
12 december

19:30Tarot-workshop door Hans Kunneman Overloon - Op woensdag 12 december geeft Hans Kunneman een Tarotworkshop in ontmoetingspunt 't Helder in Overloon. Op deze avond maak je op een heel praktische manier kennis met de mogelijkheden van de Tarot. De Tarot-workshop is de aanloop naar de Tarot-cursus, die vanaf 9 januari start in 't Helder. Meer informatie: www.tarotcoaching.nl

19:00De Notenkraker| Charkov City Opera & Ballet Venray - De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud zal veroveren. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende core de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie. De Notenkraker is op 12 december vanaf 19.00 uur te zien in Schouwburg Venray. Meer informatie, ook over kaartverkoop, is te vinden op www.schouwburgvenray.nl..

20:00Maartje & Kine | Vibrato! Venray - In 'Vibrato!' willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten. De show is op 12 december om 20.00 uur te zien in Schouwburg Venray. Meer informatie, ook over kaartverkoop, is te vinden via www.schouwburgvenray.nl.

Donderdag
13 december

13:00KBO Venray - De jaarlijkse adventsviering wordt gehouden op donderdag 13 december vanaf 14.00 uur in De Witte Hoeve in Venray. De zaal is om 13.00 uur open. Het thema is Bestaan engelen echt? In de geest van dit thema vindt de gesproken en gezongen dienst plaats. Het KBO koor onder leiding van Joop Simons en pianist Ernest Crruysberg luistert de dienst vocaal op. Verder is er een gezellig samenzijn, een tombola en een culinaire traktatie.

17:30Actie voor voedselbank - Alle organisaties van de wensbus in Limburg voeren gezamenlijk actie zodat op 13 december de wensbus vol zit met levensmiddelen in het kader van de provinciale voedselbankactie. Dorpsraad Merselo en Wensbus Vredepeel-Merselo ondersteunen deze actie. Iedereen kan tot 13 december houdbare levensmiddelen aan het Grootdorp 74 tussen 17.30 en 19.00 uur inleveren. Meer informatie: 0478-852378. De dorpsraad hoopt dat de actie een succes wordt.

20:00Tangarine | Uiteen Venray - Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan dat hun levens niet langer gelijk lopen. De show is op 13 december om 20.00 uur in Schouwburg Venray. Meer informatie is te vinden op www.schouwburgvenray.nl. Daar is ook meer te vinden over de kaartverkoop.

Vrijdag
14 december

19:15Gratis Workshop Energiek je Weekend in! Venray - Ontdek gratis Core Energetica. Vrijdagavond het begin van je weekend. Een avond om even lekker los te gaan, te ontspannen, in je lijft te komen en focous op jezelf. Pure aandacht voor jou. Even weg van de drukte van alle dag. Kortom: tijd voor jezelf. Deelname is gratis. Opgeven bij: Margo Bolenius, margo@bolenius.nu of 06 22 55 63 32. Meer info; www.bolenius.nu/aanbod/energiek-je-weekend-in.

20:00Thijs van de Meeberg | Kom nou maar gewoon Venray - In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z'n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. De show van Thijs van de Meeberg is op 14 december om 20.00 uur in de schouwburg in Venray. Meer informatie, ook over kaartverkoop, is te vinden op www.schouwburgvenray.nl.

Zaterdag
15 december

20:00Dansen met live muziek Ysselsteyn - elke week gezellig dansen met live muziek. niet graag dansen, gewoon lekker naar de muziek luisteren dat kan uiteraard ook.

21:00Pentagon Reünie 50 jaar! Venray - 50 jaar geleden opende Pentagon Venray zijn deuren! Tevens hebben we dit jaar een te gekke zanger voor jullie weten te regelen, namelijk de winnaar van de Voice Senior Jimi Bellmartin.

Cast De Notenkraker
Peter Pannekoek
Sander en Arnout Brinks
Maartje en Kine