Maureen Drabbels scoort uit een stip een van haar zeven treffers.
Maureen Drabbels scoort uit een stip een van haar zeven treffers. Foto: Henk Lammen

"Het is een teamprestatie"

Oranje Wit-Rooi 19-13 (13-8). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (7x), Aniek Drabbels (4x), Janne Gellings (3x), Mandy Litjens en Dionne Drabbels (beiden 2x) en Kim Hendrix.

Venray | In de korfbalhoofdklasse behaalde Oranje Wit zondag een royale zege op Rooi: 19-13. Met twee zeges op rij zijn de Leunse korfbalsters uitstekend begonnen aan de nieuwe zaalcompetitie.

Door Henk Lammen

De gasten openden zondag in sporthal De Wetteling de score en zetten daarmee meteen de toon in de beginfase. Oranje Wit liep in de openingsminuten steeds achter de feiten aan en keek zelfs tegen een achterstand van drie doelpunten aan: 3-6. De Leunse diesel begon toen pas langzaam warm te draaien. Via 6-6 en 10-6 was het verschil bij rust vijf treffers: 13-8. "We moesten er in het begin even inkomen. Rooi begon heel fysiek en daar hadden we duidelijk moeite mee", aldus Maureen Drabbels over de moeizame beginminuten. Het leek of Oranje Wit ook een beetje verrast was door het sterke spel van Rooi. "We kennen de ploeg natuurlijk ook van de veldcompetitie en het is bekend dat zij vooral op kracht spelen. Nadat we een tandje hadden bijgezet liep het een stuk beter." In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. Oranje Wit begon stroef, Rooi kwam zelfs terug tot een doelpunt verschil (14-13), maar uiteindelijk ging de winst vrij eenvoudig naar de Leunse korfbalsters. Aan de hand van de Drabbels, die vandaag haar 23-ste verjaardag viert, met zeven treffers uitblinkster. Met twee benutte strafworpen en vijf doelpunten van afstand nam zij een groot deel van de productie voor haar rekening. "Maar het is een echte teamprestatie", sputtert ze nog tegen. "Vooral ook een mentale kwestie. In het verleden verloren we vaker zulke wedstrijden. Nu blijven we geloven in een goede afloop en spelen ons eigen spelletje." Drabbels was drie weken uit de roulatie met een klein scheurtje in het kuitbeen. Net op tijd was ze weer fit voor de zaalcompetitie. Met vier punten uit twee duels voorlopig de trotse koploper. "We gaan voor een plek bij de eerste drie tot vijf. Dit is een sterke poule met goede ploegen."