Basketballers onderuit: 63-61

BV Schijndel-Jumpers'76 63-61 (28-25). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurensse (19 punten), Maarten Wijnen (17) en Jorik Wulterkens (13).

Schijndel | In de tweede klasse verloren de basketballers in en tegen BV Schijndel: 63-61.

Het was vooraf al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden omdat beide teams pas twee wedstrijden gewonnen hadden. Afwezig bij de Venraynaren waren Peter Hoeijmakers, Wouter Oosterbeek, Roy Lucassen en Moustafa Baidouri. In het eerste kwart begonnen de gasten sterk en namen de leiding door een driepunter van Maarten Wijnen en een bucket-shot van Dirk Laurensse. Duidelijk was te zien dat BV Schijndel het lastig had met het verdedigen van Maarten Wijnen en Dirk Laurensse. Door deze twee mannen zoveel mogelijk de ruimte te geven probeerde Jumpers een voorsprong uit te bouwen, maar dit ging minder makkelijk dan verwacht omdat er veel makkelijke ballen gemist werden. Hierdoor werd de stand aan het einde van het eerste kwart 13-13.

In het tweede kwart ging BV Schijndel meer druk uitoefenen op de bal. Hierdoor had Jorik Wulterkens het lastig om een georganiseerde aanval op te zetten. Dit resulteerde in mindere aanvallen en slordig passen waardoor de ploeg uit Schijndel een paar makkelijke scores kreeg en uit kon lopen met een kleine voorsprong van vier punten. Via Steffan Claessens met een simpele lay-up kon Jumpers'76 de stand voor rust terugbrengen tot drie punten: 28-25. Na de pauze konden de gasten door een sterk spelende Maarten Wijnen een paar easy-buckets maken en een voorsprong nemen van vijf punten. De thuisploeg concentreerde zich daarna op de aanvallende acties van Maarten Wijnen en Dirk Laurense en nam het heft weer in handen. BV Schijndel sloot het derde kwart af met een kleine voorsprong: 43-41.

In het laatste kwart werd het ongemeen spannend. BV Schijndel nam een voorsprong van elf punten, waarna de gasten vanaf de vrije worplijn terugkwamen tot vijf punten. Met nog 20 seconden op de klok zette Steffan Claessens met een driepunter de stand op 63-61. In de resterende seconden kon Jumpers'76 echter niet meer langszij komen. Op zaterdag 8 december speelt Jumpers'76 thuis tegen Tantalus 3. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 10.15 uur.

Ruime zege volleybalsters

VC Volt 4-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 17-25, 16-25, 22-25 en 13-25.

Venray | In de tweede klasse wonnen de volleybalsters van ActiveRooy met royale cijfers van VC Volt 4: 0-4. Door een aanpassing in het wedstrijdschema werd deze uitwedstrijd gespeeld in Venray. In de eerste set kwamen de Venrayse volleybalsters vrij snel op een kleine achterstand te staan. Er werd slordig gespeeld en verschillende onnodige fouten gemaakt. Gelukkig wist het Venrayse team de draad weer op te pakken en werd de achterstand weggewerkt. Uiteindelijk werd de set met 17-25 gewonnen. In de tweede set begon ActiveRooy meteen goed. Door een goede pass kon spelverdeler Ellen Ruhe het spel goed kon verdelen en konden de aanvallers mooie punten scoren. Mede door goed verdedigend werk van Pien Pelders werden de ballen van de vloer gehaald en werd de set dan overtuigend gewonnen met 16-25. In de derde set kon de Venrayse ploeg moeilijk het niveau van voorgaande sets vasthouden. Er slopen kleine foutjes in het spel en weer kwam ActiveRooy op een achterstand te staan. De ploeg knokte zich uitstekend terug en won de set alsnog met 22-25. Door goede servicereeksen van onder anderen Tessa van Tits nam ActiveRooy in de vierde set al meteen een ruime voorsprong en pakte met ruime cijfers de winst: 13-25.

Op zaterdag 8 december spelen de dames thuis tegen Skunk 2 om 18.00 uur in sporthal De Wetteling.

Gehavend Lake Valley verliest

Fermonia Boys 2-Lake Valley 7-2 . Doelpunten Lake Valley: Samir el Ghoul en Myano Avramoski.

Melick | In de hoofdklasse E leed een gehavend Lake Valley maandagavond in Melick van de reserves van Fermonia Boys: 7-2.

Lake Valley miste veel spelers door blessures. Lake Valley begon goed aan de wedstrijd en kwam al vlug met 0-1 op voorsprong door een goed uitgespeelde aanval die door aanvoerder Samir el Ghoul doeltreffend werd afgerond. Daarna creƫerde het Venrayse team nog enkele goede scoringskansen om de voorsprong uit te breiden. Vervolgens nam de thuisclub het initiatief. Lake Valley had veel moeite met de individueel technisch vaardige spelers van Fermonia Boys. Er werd niet goed verdedigd door het Venrayse team en Fermonia liep naar een 4-1 voorsprong uit. Net voor rust kon Myano Avramoski, speler van Lake Valley 0-17, na goed doordrukken de aansluittreffer 4-2 maken. Na rust kreeg het team uit Venray nog twee keer de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd door tijdstraffen van de tegenstander. Die werden echter niet benut. Er werd slordig met het balbezit omgegaan en niet gescoord. Integendeel, de thuisclub scoorde nog drie keer en won verdiend met 7-2. Het was het laatste competitieduel voor Lake Valley in 2018. Het volgende duel staat pas half januari op de kalender.

Volleyballers riant aan kop

ActiveRooy-Skunk 4 4-0. Setstanden: 25-14, 25-18, 25-20 en 25-17.

Venray | In de derde klasse H wonnen de volleyballers van ActiveRooy dinsdagavond met royale cijfers van Skunk 4. In sporthal De Wetteling werd het 4-0 voor de thuisploeg. De Venrayse volleyballers speelden vooral tegen zichzelf in het duel met laagvlieger Skunk. ActiveRooy speelde onrustig tegen de strijdlustige gasten. Het klassenverschil was echter te groot waardoor de Venrayse ploeg nooit in de problemen kwam.

Met 38 punten uit acht duels staat ActiveRooy riant aan kop in de derde klasse.