Red Stars grijpt naast titel: 4-6

Venray | De tafeltennissers van Red Stars grepen zaterdag op de slotdag naast de titel in de tweede divisie D. De Venrayse ploeg verloor in de eigen tafeltennishal met 4-6 van VTV en verspeelde een voorsprong van drie punten op Tempo Team 3 dat met 2-8 won bij Taverzo 2.

De wedstrijd begon voortvarend met een zwaarbevochten zege van Kas van Oost op de taaie Van de Berg. In de tweede partij van de avond kreeg Frank van der Vleuten geen grip op het spel van Van Spengen: 1-1. Ronald Bogaard speelde tegen De Hoop en kon geen een oplossing vinden op het directe spel van zijn tegenstander en verloor: 1-2.

Het tot nu toe sterke koppel Van der Vleuten/Van Oost kreeg het deze keer niet klaar om het dubbel winnend af te sluiten. Vanaf dat moment bleef Red Stars achter de feiten aanlopen. Van der Vleuten verloor van Van de Berg en Bogaard van Van Spengen met ertussen winst van Van Oost tegen de Hoop. Van der Vleuten versloeg de hard slaande De Hoop.

Bogaard had zijn dag niet. Hij werkte hard, maar moest ook in de laatste partij Van de Berg de hand schudden. Van Oost maakte zijn derde partij op goede wijze van de avond af met winst op Van Spengen: eindstand 4-6.

De jeugd speelde in Almere de kwartfinale van de NJM 2018-2019. Er werd redelijk gespeeld door de nieuwe lichting. Kas van Oost, Sem van Gameren en Eline Smeets plaatsten zich voor de halve finale. Al eerder had Emma van der Zanden zich geplaatst voor de halve eindstrijd.

Komende zaterdag speelt Red Stars/combinatie in Den Bosch de Final-Four NTTB Beker.

Handbalsters verliezen topper

Tremeg-Manual 19-16 (9-10). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (5x), Ankie Billekens (4x), Maaike Lipman (3x), Jantine Rongen (2x), Loes van Dijk en Karlijn van Els.

Gemert | In de tweede klasse verloren de handbalsters van Manual de topper tegen Tremeg: 19-16. Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen met de maximale score van twaalf punten uit zes duels gelijk aan kop. De winnaar van het duel zou dus voorlopig alleen de koppositie innemen. In Gemert werd het een spannende strijd tussen de koplopers. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. De eerste helft liep gelijk op, door snelle aanvallen van beide teams. Ook de verdediging stond bij Tremeg en Manual goed. De gasten namen voor rust een kleine voorsprong: 9-10. Na de pauze bleef de wedstrijd lang gelijk opgaan. Manual kreeg gaandeweg het duel steeds meer moeite om de rust in het spel te bewaren. Tremeg kon met snelle counters telkens profiteren en hield uiteindelijk de punten in eigen huis: 19-16.

Ook komend weekend speelt Manual een topper. In sporthal De Wetteling komt om 20.00 uur VESPO op zaterdag 8 december bezoek. Beide ploegen delen de tweede plaats met twee punten achterstand op Tremeg.