Zege De Peelkorf

Melderslo-De Peelkorf 11-14 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (4x), Lisa Verlijsdonk (3x), Lynn van der Weerden en Rachèl van Meijel (beiden 2x), Eline Claessens en Kim van Bussel.

Melderslo | De korfbalsters van De Peelkorf hebben zich in de hoofdklasse gerevancheerd voor de thuisnederlaag op de openingsdag van de competitie (13-23 tegen Stormvogels). In en tegen Melderslo pakten de Ysselsteynse ploeg na de rust de zege: 11-14.

De thuisploeg opende de score met een doorloopbal en een vrije worp. Het antwoord van de Peelkorf liet met een fraai afstandsschot niet lang op zich wachten. De thuisploeg nam vervolgens een 5-1 voorsprong door drie keer op rij te scoren: 5-1, waarna de gasten nog voor rust met twee doelpunten terugkwamen tot 5-3. In de slotfase scoorden beide ploegen nog twee keer en ging Melderslo met een voorsprong van twee treffers rusten: 7-5. De thuisploeg vergrootte meteen na de pauze het verschil tot drie (8-5). De Peelkorf groeide vervolgens in de wedstrijd, scoorde middels een doorloopbal, afstandsschot en een strafworp en kwam zo op gelijke hoogte met Melderslo: 9-9. In de slotfase nam Melderslo opnieuw de leiding, waarna De Peelkorf een ijzersterke eindsprint inzette. Met vijf doelpunten namen de gasten uit Ysselsteyn voor het eerst de leiding en pakten de eerste punten in het zaalseizoen. Op zondag 9 december gaat De Peelkorf op bezoek bij Altior, aanvang 15.00 uur.

SVOC'01 op schot

SVOC'01-Vessem 23-14 (12-110. Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens en Rian Willems (beiden 7x), Marloes Cox (3x), Maartje Janssen en Astrid Classens (beiden 2x), Elien Nabben en Aniek.

Venray | In de overgangsklasse A wonnen de korfbalsters van SVOC'01 met royale cijfers de thuiswedstrijd tegen Vessem: 23-14. In de eerste helft zag het niet uit naar een ruime zege voor de thuisploeg. De gasten uit Vessem begonnen uitstekend en namen al snel een 0-3 voorsprong. SVOC'01 boog de achterstand vervolgens om in een 7-4 voorsprong. Nog voor rust kwam Vessem dichterbij en was de marge een doelpunt voor SVOC'01: 12-11. In de tweede helft liep SVOC'01 al snel uit naar 16-12. De thuisploeg was met name in de afwerking een stuk beter op dreef en verdedigend stelde de ploeg orde op zaken, waardoor de gasten nog maar drie keer konden scoren. Met 23-14 pakte SVOC'01 de eerste zege in het nieuwe zaalseizoen. Op zondag 9 december speelt SVOC'01 weer thuis. Om 16.00 uur is Dakos de tegenstander in sporthal De Wetteling.

Merselo onderuit

Merselo-Diosa 6-7 (6-4). Doelpunten Merselo: Monique Janssen en Aniek van den Heuvel (beiden 2x), Geke Nijenhuis en Anne Gielens.

Overloon | In de tweede klasse verloren de korfbalsters van Merselo de thuiswedstrijd tegen Diosa. In de Raayhal werd het 6-7 voor de gasten. Merselo begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg creëerde veel kansen en hield het tempo hoog. Via treffers van Monique Janssen en Aniek van den Heuvel (beiden 2x), Geke Nijenhuis en Anne Gielens stond Merselo bij rust met 6-4 voor. In de tweede helft kreeg Merselo het steeds lastiger. Verdedigend hadden de geelzwarten het duel nog redelijk goed onder controle, maar aanvallend ontbrak het aan scherpte. Na de rust wist Merselo geen enkele keer meer te scoren. Diosa profiteerde dankbaar en pakten met een doelpuntje verschil de winst. Op zondag 9 december speelt Merselo opnieuw thuis, om 11.00 uur tegen TOG.