Raayland College behoudt subsidie ondanks misstap

VENRAY | Burgemeester en wethouders van de gemeente Venray zien een nalatigheid van het Raayland College door de vingers. Ze vorderen daarom een subsidieverlening van 40.000 euro voor maatschappelijke stages (MAS) van leerlingen van het Raayland niet terug. B en W had daartoe het recht omdat de school veel te laat met de financiƫle verantwoording van de MAS op de proppen kwam.


In een brief aan het Raayland laat het college weten niet blij te zijn met de misstap. Een ambtenaar van de gemeente heeft volgens B en W meermaals bij de school aangedrongen op de cijfers van 2017.

Het proces van de subsidieverantwoording heeft door de late aanlevering van de financiƫle verantwoording een flinke vertraging opgelopen, laat het college de school letterlijk weten. 'Wij vinden deze gang van zaken niet wenselijk'. B en W streken desalniettemin over hun hart, zodat het Raayland de 40.000 euro niet hoefde terug te betalen. Vanaf het schooljaar 2015/2016 ontvangt het Raayland voor vier schooljaren in totaal 160.000 euro subsidie, wat jaarlijks neerkomt op 40.000 euro. Het Raayland dient aangaande de ontvangen subsidies verantwoording af te leggen aan de gemeente Venray. De maatschappelijke stage maakt op het Raayland onderdeel uit van burgerschapsvorming. Raayland: 'De maatschappelijke stage biedt leerlingen kansen om talenten te benutten en te ontplooien. Ze leren buiten de schoolpoorten'.

Maatschappelijke stage met 471 Raayland-leerlingen

Dit schooljaar deden 471 Raayland-leerlingen mee aan een maatschappelijke stage: 47 procent derdejaars leerlingen van het vmbo, 31 procent vierdejaars 4 havo-leerlingen en 22 procent vierdejaars vwo-leerlingen. 44 leerlingen waren al actief als vrijwilliger voordat ze de maatschappelijke stage deden. Tot op heden meldden 25 leerlingen zich na de maatschappelijke stage aan als nieuwe vrijwilliger.

Sportverenigingen waarbij ze al lid van zijn, blijken erg in trek te zijn voor de stages. Ook voor het kindervakantiewerk in Well, Wanssum en Geijsteren melden zich jaarlijks Raayland-vrijwilligers.


Verdachte insluiper slaat op de vlucht

Leunen | Een verdachte man is vrijdag twee keer een woning binnengeslopen in Leunen. Bij een woning aan de Leunseweg werd hij betrapt door de bewoner. Op zijn vlucht werd hij geraakt door een auto. De politie zoekt de automobilist en getuigen.