Afbeelding

Muzikaal duo in Mariakapel

Holthees | Het duo Sjoerd van Bommel en Mike Roelofs staat op zondag 9 december op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees.

De insteek van hun muziek is gospel en New Orleans-muziek. Zij brengen Americana, soms met jazzybenadering en vervolgens weer met een zwarte rootsy soulsound. Met zijn melodische drumstijl weet Van Bommel ieder nummer swingend te maken.

Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sidemen bij menig singer-songwriter en Americana-band te hebben gewerkt, besloten Mike Roelofs (keyboards en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) om ook als duo het livecircuit in te duiken.

Roelofs won ondanks zijn jonge leeftijd al vele prijzen in het 'serieuze' circuit en in verschillende disciplines, wat aangeeft dat hij als 'natural musician' geen grenzen kent. Recent kreeg hij de award voor de beste compositie, gewonnen tijdens de Dutch Jazz Competition. Van Bommel is ook bekend in het muziekcircuit: vele Nederlandse bands maakten gebruik van zijn virtuositeit in zowel het livecircuit als in de theaters.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, het Ro-Theater, Orkater Amsterdam en natuurlijk zijn eerdere duet met pianist Clemens van de Ven. Daarnaast werkte hij met The Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs. Hips en zangeres Simone Roerade.

Het concert begint om 15.30 uur en kaarten zijn te reserveren via www.mariakapel.nl of telefonisch via (0478)636948, 06-16170433.