Vechtpartij in azc

Overloon | In het asielzoekerscentrum in Overloon zijn dinsdagmiddag zes personen aangehouden na een flinke vechtpartij.

Bij het handgemeen raakte een bewoner gewond aan zijn hoofd. Volgens de politie gingen zeker twintig mensen met elkaar op de vuist. Ze gebruikten daarbij onder meer stokken en messen, maar ook stukken tegel.

De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Vijf personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, de zesde omdat hij agenten verhinderde om goed hun werk te kunnen doen. De politie zelf spreekt op Twitter 'van een chaotische situatie'. De hulpdiensten, waaronder drie ambulances, rukten na de eerste melding massaal uit. De politie is, nadat de rust was teruggekeerd, een onderzoek gestart naar de aanleiding voor de vechtpartij.

Het is regelmatig onrustig in het azc. Vorige maand werd bekend dat het terrein aan de Stevensbeekseweg ook de komende drie jaar in gebruik blijft als opvang voor maximaal 875 asielzoekers.

Adventsmarkt

Geijsteren | Het Kemmerekoor Geijsteren houdt in samenwerking met Eetcafé 't Trefpunt en B & B De Lindenhof op zaterdag 15 december van 13.00 tot 16.30 uur een adventsmarkt in de schuur van De Lindenhof aan het Dorpsplein in Geijsteren.

Producten, door de koorleden vervaardigd, zoals een geschilderde icoon, borduurwerk, diverse viltproducten, quiltwerk, sierdoosjes, kaasplanken, textiele werkvormen, breiwerk, schilderijen en bloemsierkunst, worden te koop aangeboden. Onder het genot van glühwein en crêpes, en met begeleiding van kerstmuziek, kunnen de bezoekers snuffelen tussen de creaties.

Familiebrunch

Venray | Landweert Leeft houdt op zondag 9 december de laatste familiebrunch van dit jaar, waarbij alle wijkbewoners met familie en vrienden of alleen tussen 11.00 en 13.30 uur in 't Stekske kunnen komen brunchen.

Er is een speelhoek en de kinderen kunnen zich weer laten schminken. Het eten en de gezelligheid staan borg voor een aantal fijne uren. Er is plaats voor maximaal honderd deelnemers, dus wacht niet met opgeven. Landweert Leeft houdt een vijfgangen kerstdiner op dinsdag 18 december vanaf 13.00 uur voor ouderen en alleenstaanden. Opgeven kan tot 11 december via telefoon 581913 of via e-mail info@landweertleeft.nl of de contactpagina van www.landweertleeft.nl.

Kerstconcert Dorpsklank

Castenray | Fanfare Dorpsklank uit Castenray houdt op 16 december haar jaarlijkse kerstconcert in de kerk in Castenray.

Ieder jaar staat het kerstconcert in het teken van een thema, dit jaar is dit Music by Light. Tijdens het kerstconcert spelen de muzikanten verschillende muzikale stukken en wordt de kerk speciaal uitgelicht. Het kerstconcert begint om 19.00 uur en de kerk is open vanaf 18.30 uur (entree is gratis).

Gezinsviering

Venray | In de Grote Kerk in Venray wordt op zondag 9 december om 11.00 uur een gezinsviering gehouden.

Vanaf 10.45 uur is iedereen welkom voor het inzingen. Na de viering gaan de communicanten naar het parochiezaaltje voor verschillende activiteiten.